KOLHO

Päivämäärä: 16.5.2019

Taiteilija Matthew Day Jackson esittelee erittäin ainutlaatuisen huonekalukokoelman Kolho, jota hän kehitti yhteistyössä korkeapainelaminaatin valmistajan Formica Groupin, sekä suomalaisen nykytaiteen yrityksen Made by Choicen kanssa. Kolho koostuu pöytä- ja tuolikokoelmasta, jotka muodostuvat suorakulma- ja käärmemuodoista. Sen inspiraation takana on Apollo-laskeutuminen ja pieni suomalaiskylä, Kolho. Käärme edustaa houkutusta ja kaaosta, joka tukee järkevyyden tasaisuutta.

Matthew Day Jackson on karismaattinen amerikkalainen taiteilija, jonka monimuotoiseen työtapaan kuuluvat veistokset, maalaukset, kollaasit, valokuvat, piirustukset, videot, esitykset sekä installaatiot. Hauser & Wirth on edustanut häntä vuodesta 2010 lähtien. 

Jacksonin kuvaus:

”Satuin olemaan lähellä Kolhon kylää, kun vierailin Serlachius-museossa, jossa maalaus- ja veistosnäyttelyni, Maa, avattiin toukokuussa 2019. Kuraattorin, Timo Valjakan, kanssa käyty keskustelu johti vierailuun Formican IKI – levytehtaaseen, joka vuorostaan johti siihen, että tapasin Made By Choicen Niclaksen, Sebastianin ja Lassen. Se puolestaan; tämä johti Formican Philin, Evan ja Virginien tapaamiseen... Kaikista näistä onnekkaista tapaamisista kehittyi ruokailuryhmän luomisen perusteet.

”Pöydät ja tuolit ovat veistoksia, jotka osoittavat ruokailun olevan teatteria. Ne luovat tilan, jossa voi jakaa ja luoda tarinoita, Formica -materiaalilla. Suunnitellessa näitä huonekaluja, halusin löytää Järjen ja Kaaoksen välitilan. Tämä on tila, jossa ihminen osoittaa parhaat puolensa.”

Pöytää ja tuoleja varten Jackson on suunnitellut oman Formica® -pinnan, joka replikoi kuun pintaa mahdollisimman paljon oikeassa suhteessa.  Matthew loi muotoiluja käyttäen NASA -kuvamateriaalia, ja sitten hän teki yhteistyötä saadakseen muotoilun vastaamaan kuun pintaa. Ja lopuksi antoivat pintakuviolle nimen MDJ Kuu. Formica Group kaiversi metallilevyn ja painoi pintakuvion Matthewn valitsemassa neljässä eri Formica® -laminaattivärissä. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen materiaali, joka toimii Made by Choicen huonekalujen pintana.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän