Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Päivämäärä: 15.11.2022

Helenin uuden Vuosaaren biolämpölaitoksen projektijohtajan, Antti Saikkosen takana kohoaa vaikuttava, 60 metriä korkea porrastorni. Tältä 16 jalkapallokentän kokoiselta alueelta johdetaan pian 100-asteista vettä noin 250 MW:n teholla ympäri Helsinkiä.

– Helenille tämä on todella tärkeä rakennusprojekti, koska se mahdollistaa kivihiilikäyttöisen Hanasaaren B-voimalaitoksen sulkemisen. Se on meille iso askel kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, Saikkonen toteaa.

Myös Cramolle, Helenin valitsemalle työmaapalveluiden pääkumppanille, ponnistus on melkoinen. Kai Kivistö, joka toimii Cramon teollisuusmyynnissä, valottaa kalustotoimituksen mittasuhteita.

– Tämä on Etelä-Suomen suurin teollisuusprojekti. Meillä on täällä 100 kpl työmaatiloja, 2,5 km aitaa ja kymmenen kulkuporttia. Sen lisäksi meidän vastuullamme on työmaasähköjen toteutuksia, työmaavalaistusta, päälaitetoimittajan ja aliurakoitsijoiden tarvitsemia nostimia ja koneita… jopa juomavesi ja jätevesien käsittely – kaikki, mitä tämän kokoinen työmaa tarvitsee toimiakseen.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi