Päivämäärä: 10.2.2015
Kinnarpsin Trendiraportti 2015 - Työympäristön suunnittelu monimuotoisuuden vuosikymmenellä.
Monimuotoinen design, teknituuri ja työympäristöbiologia. Käsitteitä, joihin kannattaa tutustua jos haluaa pysyä mukana tulevaisuuden työympäristötrendeissä. Kinnarpsin trendiraportti 2015 nostaa esille viisi trendiä, joiden ymmärtämisen avulla voimme mukauttaa työympäristön sopivaksi kaikille, jotka kohtaavat moderneissa työympäristöissä.
Monimuotoinen design – Muotoilu, joka soveltuu monien tarpeisiin
’One size fits all’ -käsite ei päde lainkaan, kun työvoima on monikirjoisempaa kuin koskaan aikaisemmin. Nyt kun rajat – sekä maantieteelliset, että ne mitkä koskevat sukupuolta, ikää, fyysistä tai henkistä erilaisuutta - pyyhitään pois, asetetaan työskentely-ympäristölle yhä moninaisempia vaatimuksia, jotta yritykset ja organisaatiot onnistuvat löytämään ja myös pitämään, taitavat työntekijät. Tämä kehitys ei vaadi vain työympäristöjen suuntaviivojen muuttamista, vaan myös arkkitehtuurin ja kalusteiden muutoksia. Sisustussuunnittelu voi sekä yhdistää että hajottaa, ja kokonaisvaltainen muotoiluajattelu tulee olemaan ratkaiseva menestystekijä tulevaisuuden työympäristöissä.
Työympäristöbiologia – Miten työtilat muokataan sekä keholle että mielelle
Terveys on rikkautta, sanotaan. Nykyisin nähdään, että henkilöstön henkisten ominaisuuksien huomiointi on yhtä tärkeää kuin fyysisten tarpeiden, suunniteltaessa optimaalista työympäristöä. Psykologian tutkimukset osoittavat, että tunteemme vaativat yhtä suuren tilan kuin kehommekin. Tämä tieto luo uusia ulottovuuksia suunnitella sekä terveellisiä että tehokkaita tiloja.
Teknituuri – Kuinka analoginen ja digitaalinen arkkitehtuuri luovat tulevaisuuden työympäristön
Yhteispeli arkkitehtuurin ja tekniikan välillä (techiture) on ensisijainen muutosvoima seuraavassa suuressa muotoilun murroksessa. Digitaaliset ratkaisut työn tekemiseen fiksummin löytyvät jo, mikä tekee niistä jotka tarttuvat näihin mahdollisuuksiin tulevan vuosikymmenen voittajia. Elämme "teknituurin" aikakautta ja työympäristösuunnittelussa avainasemassa on inhimillisten tarpeiden huomoiminen, laitteistojen sijaan.
Yhteiskehittely – Yhteistyötä ilman rajoja
Ajatus radikaalista avoimuudesta, todellisesta läpinäkyvyydestä ja avoimesta lähdekoodista asettavat perustan yhteistyölle ja yhdessä luomiselle ilman rajoja – ja tässä suunnittelulla on johtava rooli. Yhteistyö ja joukkoistaminen – missä vain, milloin vain, niin pienissä ryhmissä kuin suurissa yrityksissä – helpottuu ja tulee joustavammaksi. Nämä uudet mahdollisuudet vaikuttavat suunnitteluun ja muotoiluun kaikilla tasoilla - pienistä esineistä työpisteisiin, työympäristöihin ja kokonaisten rakennusten arkkitehtuuriin.
Mikro-multikansallinen – Kuinka yhteenkytketty elämä antaa mahdollisuuden yksilöllisempiin yhteyksiin
Uudenlainen rajattomuus kuvastaa modernia työvoimaa, joka liikkuu tilasta toiseen ja jossa suoritettava työ tehdään mantereitten yli pilvipalveluja hyödyntäen. Tämä ajaa muutosta kohti riippumatonta ja itsenäistä työvoimaa: freelansereita, konsultteja, pienyrittäjiä, uusia start-up yrityksiä, jotka jatkuvasti hakevat tiloja ja tukikohtia, jotka mahdollistavat heidän työskentelynsä kotitoimistojen ja internet -kahviloiden lisäksi. Tämä trendi johtaa uudenlaisten työtilojen syntymiseen, mitä työympäristö- ja sisustussuunnittelun tulee seurata.
Uusi trendiraportti julkaistaan kevään aikana myös suomeksi - tee ennakkotilaus [email protected]
Uudisrakennus | Sipoo | 9,00 milj €
Nikkilän keskustassa sijaitsevassa kolmikerroksisessa palvelutalossa asutaan ...
Tuote: Hoivaympäristöt
Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa
Urhea-kampus on Suomen merkittävin urheilukeskittymä. Urhea-hallissa toimii k...
Tuote: Oppimisympäristöt
Helsinki
Fujitsun Helsingin pääkonttorin tiloissa tehtiin perusteellinen saneeraus ja ...
Tuote: Toimistoympäristöt
Helsinki
Varma on Suomessa tehtävän työn eläkevakuuttaja, joka huolehtii yksityisen se...
Tuote: Toimistoympäristöt