Ympäristöystävällinen julkisivu NFS:n korkeapainelaminaateilla

Päivämäärä: 15.3.2022

Ympäristötietoisuuden kasvaessa rakennustuotteiden ekologisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Nordic Facade Solutionsin Formica® Vivix +® ja Trespa® Meteon® -julkisivulevyjen sertifikaatit osoittavat niiden täyttävän tiukat ympäristöluokituksen vaatimukset. Tämän merkitys korostuu hankkeissa, joissa itse rakennukselle tavoitellaan korkean tason ympäristösertifikaattia.

Nordic Facade Solutionsin Vivix +- ja Meteon-julkisivulevyt ovat ulkoverhoiluun suunniteltuja korkeapainelaminaatteja. Ne sopivat niin uudisrakentamiseen kuin remonttikohteisiinkin, joihin halutaan kestävä ja kaunis tuulettuva julkisivu. Tuotteiden ympäristöystävällisyydestä kertoo ISO 14001- sertifikaatti.

NFS:n korkeapainelaminaateissa on puun osuus yli 70 prosenttia. Kotimaassa valmistettavien Formica Vivix + ja Hollannissa valmistettavien Trespa Meteon - tuotteiden runkopaperin toimittaa suomalainen MM Kotkamills Oy. Kierrätyskartongin osuus raaka-aineesta on 20 prosenttia, ja iso osa materiaalista on sahauksesta syntyvää sivutuotetta, joten yhtään puuta ei kaadeta julkisivulevyjen tuotantoa varten.

Nordic Facade Solutionsin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Kierrätystä silmällä pitäen Trespan tehdas Hollannissa on kehittänyt Second Life -ohjelman, jossa käytöstä poistetuille tuotteille tutkitaan uusia käyttötarkoituksia.

Vivix +- ja Meteon-korkeapainelaminaattien säänkestävyys on hyvä ja ne sopivat erinomaisesti Suomen olosuhteisiin. Tuotteen elinkaari onkin vähintään 50 vuotta, mikä ympäristöystävällisen materiaalien lisäksi tukee kestävää kehitystä.

Julkisivulevyjen väri säilyy vuosikymmenten aikana haalistumatta, koska pinnassa on kestävä uv-suoja. Sileän pinnan vuoksi julkisivulevyyn ei keräänny pölyä ja muita epäpuhtauksia. Lisäksi julkisivu on helppo puhdistaa.

  

Kosteuden kestävyyden ja tiiviin rakenteen vuoksi Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyt sopivat julkisivuverhoilun lisäksi erittäin hyvin esimerkiksi parvekekaiteisiin ja ympäristörakenteisiin.

Suunnittelijoille Nordic Facade Solutionsin modernit ratkaisut antavat lähes rajattomat mahdollisuudet monilla eri värivaihtoehdoilla, pintamuodoilla ja esteettisillä profiileilla. Vivix + ja Meteon -julkisivulevyt voidaan asentaa sekä puisiin että metallisiin tukirakenteisiin käyttäen näkyviä tai piilotettuja kiinnitysjärjestelmiä.

Koko julkisivun verhouksen lisäksi NFS:n korkeapainelaminaatit sopivat hyvin tehosteiden toteuttamiseen. Ne toimivat hienosti muun muassa tiilen, rappauksen ja lasin rinnalla.

Formica® Vivix +®-julkisivulevyjä valmistava Formica IKIn tehdas sijaitsee Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulan Kolhon taajamassa, jossa se on toiminut vuodesta 1952 lähtien. Formica on luotettava suomalainen toimija, jonka perinne ja maine perustuvat laatuun, palveluun ja innovatiivisiin tuotevalikoimiin. Tehtaan kaikilla tuotteilla on avainlippu merkkinä kotimaisesta tuotannosta.

Nordic Facade Solutions Oy on Formica Groupin tytäryhtiö. Yritys vastaa julkisivutuotteista Suomessa ja Pohjoismaissa.

Nordic Facade Solutions

Ota meihin yhteyttä!
www.nordicfacadesolutions.com/fi | 09 4245 4660 | [email protected]

Lisää tuotteesta VIVIX+® BY FORMICA GROUP

VIVIX+® BY FORMICA GROUP

Suomessa valmistettu VIVIX+ on entistä sään kestävämpi ja saa rakennukseni näyttämään hyvältä pidempään. Valikoima tarjoaa kaikki Pohjoismaiden suosituimmat värit.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Vivix+ materiaali data sheet
Vivix+ tekninen käyttöohje
Vivix+ tekninen huolto-ohje
Vivix+ tekninen ohjeistus
Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Ladattavat tuote esitteet, tekniset tiedot, asennusohjeet ja muut dokumentit.

Lue lisää

Vivix+ ympäristöseloste

Vivix+ ympäristöseloste

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Nordic Facade Solutions Oy

Päiväkoti Tiedonjyvä

Päiväkoti Tiedonjyvä

Laajennus | Vantaa | 9,1 milj. €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, seimet, paikkakunnalla Vant...

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Uudisrakennus | Nokia | n. 11,6 milj. €

Nokian uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta avattiin 1.6.2020. Kirjasto- ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän