Suunnittelijan vapautta Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyillä

Päivämäärä: 22.2.2022

Nordic Facade Solutionsin arkkitehtoniset julkisivulevyt antavat suunnittelulle lähes rajattomat mahdollisuudet eri värivaihtoehdoilla ja pintamuodoilla. Puupohjaisissa korkeapainelaminaateissa on tarjolla lukemattomia värejä, joista voi muodostaa näyttäviä ratkaisuja. Erikoistehosteita on mahdollisuus luoda asentamalla yksivärisiä ja erikokoisia julkisivulevyjä ristikkäin tai satunnaisesti.

Nordic Facade Solutionsin Formica® Vivix +® ja Trespa® Meteon®-julkisivulevyt ovat ulkoverhoiluun suunniteltuja korkeapainelaminaatteja. Ne sopivat niin uudisrakentamiseen kuin remonttikohteisiinkin, joihin halutaan kestävä ja kaunis tuulettuva julkisivu.

Suomessa Formica IKIn tehtaalla valmistettavan Vivix + -valikoimassa on 19 eri väriä. Levyn pintamuotona on Matte 58. Vivix +:n värien suunnittelussa on erityisesti huomioitu, että miellyttävät pohjoismaista makua ja sopivat pohjoiseurooppalaiseen ympäristöön. Hillittyjen värien lisäksi väripalettiin kuuluu kirkkaita efektivärejä, joita voidaan käyttää esimerkiksi korostettaessa sisäänkäyntialuetta tai ikkunoiden ympäristöä.

Meteon- julkisivulevyillä on laaja 158 värin ja pintakuosin valikoima. Uusi ja upea Lumen-värimaailma leikkii valoilla ja heijastuksilla.

Meteon -julkisivulevyjen erinomaisuuksiin kuuluu, että pintakuosin saa niiden molemmille puolille. Jos pinta asennuksen aikana kolhiintuu, voidaan se kääntää toisinpäin, kuten myös tarvittaessa käytön aikana.

Levyn eri puolille on mahdollista saada myös erilainen pinta, esimerkiksi yksivärinen ja kuvioitu. Tämänkaltainen kestävä ja tiivisrakenteinen levy sopii käytettäväksi erinomaisesti ympäristörakenteisiin, kuten bussipysäkkeillä.

Väri- ja kuosivalikoiman rinnalla suunnittelun vapautta tukevat eri levykoot ja -paksuudet. Paksuimmat Vivix +- ja Meteon-levyt täyttävät vaativienkin kohteiden paloluokan B-s1, d0.

NFS:n julkisivulevyt säilyttävät ominaisuutensa kaikissa sääolosuhteissa, joten julkisivu on edustava vuosikymmeniä. Väri pysyy haalistumatta, koska levyn pinnassa on kestävä uv-suoja.  Formica Vivix + ja Trespa Meteon -tuotteilla onkin kymmenen vuoden rajoitettu takuu värien haalistumisen ja delaminoitumisen osalta. Sileän pintansa vuoksi julkisivulevyt on myös helppo puhdistaa.

Julkisivulevyt voidaan asentaa sekä puisiin että metallisiin tukirakenteisiin käyttäen näkyviä tai piilotettuja kiinnitysjärjestelmiä. Kiinnitykseen on saatavilla eri väreihin sovitettuja ruuveja.

Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyjen raaka-aineesta 70 prosenttia on puuta. Kotimaassa valmistettavien Formica Vivix + ja Hollannissa valmistettavien Trespa Meteon - julkisivulevyjen runkopaperimateriaalin toimittaja on MM Kotkamills Oy. Raaka-aineesta kierrätyskartongin osuus on 20 prosenttia.

 Julkisivulevy koostuu runkopaperikerroksista ja kuviopaperista, jotka puristetaan yhteen korkeassa lämpötilassa ja paineessa kestäväksi levyksi. Sideaineena käytetään hartsia. Tuotantotapa takaa erittäin kovan, murtolujan ja tiiviin julkisivupinnan, joka kestää iskuja eikä naarmuunnu.  Julkisivulevyjen käyttöikä on vähintään 50 vuotta, mikä muun muassa materiaalin ohella tukee tuotteen ympäristöystävällisyyttä.

Ota meihin yhteyttä

Nordic Facade Solutions
09 4245 4660
[email protected]


Formica® Vivix +® -julkisivulevyt valmistetaan Formica IKIn tehtaalla Mänttä-Vilppulan Kolhossa. Tehdas on aloittanut toimintansa vuonna 1952, joten tuotanto on jatkunut jo seitsemän vuosikymmentä. Tehtaan kaikilla tuotteilla on avainlippu merkkinä kotimaisesta tuotannosta.

Nordic Facade Solutions Oy on Formica Groupin tytäryhtiö. NFS vastaa julkisivutuotteista Suomessa ja Pohjoismaissa.

Lisää tuotteesta TRESPA® METEON®

TRESPA® METEON®

Trespa® Meteon® -julkisivulevyt tarjoavat lähes rajattomat suunnittelumahdollisuudet tyylikkään ulkoverhouksen luomiselle. Trespa® Meteon®-levyt tuovat väriä, rytmiä ja syvyyttä seuraavan sukupolven julkisivuverhoukseen.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Kaikki ladattavat tekniset tiedot ja dokumentit.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Meteon tekniset tiedot

Meteon tekniset tiedot

Ladattava PDF datasheet (EN).

Lue lisää

Meteon asennusohje

Meteon asennusohje

Ladattava PDF asennusohje (EN).

Lue lisää

Meteon yleisohje

Meteon yleisohje

Ladattava PDF yleisohje (EN).

Lue lisää

Suoritustasoilmoitukset (DOP)

Suoritustasoilmoitukset (DOP)

Ladattava PDF ilmoitus (EN).

Lue lisää

Trespa® Meteon® standard ympäristöseloste

Trespa® Meteon® standard ympäristöseloste

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Trespa® Meteon® palosuojattu ympäristöseloste

Trespa® Meteon® palosuojattu ympäristöseloste

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Nordic Facade Solutions Oy

Päiväkoti Tiedonjyvä

Päiväkoti Tiedonjyvä

Laajennus | Vantaa | 9,1 milj. €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, seimet, paikkakunnalla Vant...

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Uudisrakennus | Nokia | n. 11,6 milj. €

Nokian uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta avattiin 1.6.2020. Kirjasto- ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi