Kotimainen ja kestävä puupohjainen julkisivulevy Nordic Facade Solutionsilta

Päivämäärä: 21.1.2022

Kestävyyttä, ajatonta kauneutta ja näyttäviä ratkaisuja tarjoavat Nordic Facade Solutionsin puupohjaiset julkisivulevyt. NFS:n Formica® Vivix+® -julkisivulevyt valmistetaan Pirkanmaalla Formica IKIn tehtaalla, joka on toiminut jo 70 vuotta.

Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyt sopivat erinomaisesti Suomen vaativiin olosuhteisiin, minkä takaa niiden innovatiivinen tuotantotapa. NFS:n julkisivulevyt ovat erinomainen valinta, kun halutaan kestävä ja kaunis tuulettuva julkisivu.

Raaka-aineesta 70 prosenttia on puuta

Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyjen raaka-aineesta 70 prosenttia on puuta. Kotimaassa valmistettavien Formica Vivix + ja Hollannissa valmistettavien Trespa Meteon - tuotteiden runkopaperin toimittaa suomalainen MM Kotkamills Oy. Kierrätyskartongin osuus raaka-aineesta on 20 prosenttia, ja lisäksi iso osa materiaalista on sahauksesta syntyvää sivutuotetta.

Korkeapainelaminaatit koostuvat runkopaperikerroksista ja kuviopaperista. Nämä puristetaan yhteen korkeassa lämpötilassa ja paineessa levyksi. Sideaineena käytetään hartsia, joka takaa ylivoimaisen kestävyyden.

Näin saadaan erittäin kova, murtoluja, tiivis ja taipumaton julkisivulevy, joka sietää iskuja eikä naarmuunnu. Julkisivulevyjen käyttöikä on vähintään 50 vuotta, mikä muun muassa materiaalin ohella tukee tuotteen ympäristöystävällisyyttä.

Värit vuosikymmeniä haalistumatta

Julkisivulevyjen väri säilyy vuosikymmenet haalistumatta, koska pinnassa on kestävä uv-suoja. Formica Vivix + ja Trespa Meteon -tuotteilla onkin kymmenen vuoden rajoitettu takuu värien haalistumisen ja delaminoitumisen osalta. Sileän pinnan ansiosta julkisivulevyyn ei keräänny pölyä ja muita epäpuhtauksia, ja lisäksi julkisivu on helppo puhdistaa.

Asennus vaivatonta

Asennustyötä ajatellen Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyt ovat suhteellisen kevyitä, joten niiden käsittely on helppoa ja vaivatonta. Levyt voidaan leikata mittoihinsa joko tehtaalla ennen toimitusta tai rakennuspaikalla. Käsittelyvaiheessa ei juuri synny pölyä.

Vivix + ja Meteon -julkisivulevyt voidaan asentaa sekä puisiin että metallisiin tukirakenteisiin käyttäen näkyviä tai piilotettuja kiinnitysjärjestelmiä.

Puupohjaisilla julkisivulevyillä on paloturvallisuusluokitus, mikä määräytyy levyn paksuuden mukaan. Paksuimmat Vivix +- ja Meteon-levyt täyttävät vaativienkin kohteiden paloluokan B-s1, d0.

Rajattomat mahdollisuudet suunnitteluun

Suunnittelijoille Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyt antavat lähes rajattomat mahdollisuudet monilla eri värivaihtoehdoilla, pintamuodoilla ja esteettisillä profiileilla.

 

Kosteuden kestävyyden ja tiiviin rakenteen vuoksi Nordic Facade Solutionsin julkisivulevyt sopivat julkisivuverhoilun lisäksi erittäin hyvin esimerkiksi parvekekaiteisiin ja ympäristörakenteisiin, kuten leikkikentille ja bussipysäkeille.

Formica® Vivix +®-julkisivulevyjä valmistava Formica IKIn tehdas sijaitsee Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulan Kolhon taajamassa, jossa se on toiminut vuodesta 1952 lähtien. Formica on luotettava suomalainen toimija, jonka perinne ja maine perustuvat laatuun, palveluun ja innovatiivisiin tuotevalikoimiin. Tehtaan kaikilla tuotteilla on avainlippu merkkinä kotimaisesta tuotannosta.

Ota meihin yhteyttä

Nordic Facade Solutions
09 4245 4660
[email protected]


Nordic Facade Solutions Oy on Formica Groupin tytäryhtiö. Yritys vastaa julkisivutuotteista Suomessa ja Pohjoismaissa.

Lisää tuotteesta VIVIX+® BY FORMICA GROUP

VIVIX+® BY FORMICA GROUP

Suomessa valmistettu VIVIX+ on entistä sään kestävämpi ja saa rakennukseni näyttämään hyvältä pidempään. Valikoima tarjoaa kaikki Pohjoismaiden suosituimmat värit.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Vivix+ materiaali data sheet
Vivix+ tekninen käyttöohje
Vivix+ tekninen huolto-ohje
Vivix+ tekninen ohjeistus
Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Ladattavat tuote esitteet, tekniset tiedot, asennusohjeet ja muut dokumentit.

Lue lisää

Vivix+ ympäristöseloste

Vivix+ ympäristöseloste

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Nordic Facade Solutions Oy

Päiväkoti Tiedonjyvä

Päiväkoti Tiedonjyvä

Laajennus | Vantaa | 9,1 milj. €

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa päiväkodit, seimet, paikkakunnalla Vant...

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Uudisrakennus | Nokia | n. 11,6 milj. €

Nokian uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta avattiin 1.6.2020. Kirjasto- ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje