Ympäristöystävällinen Ecoline

Päivämäärä: 19.12.2019

Lähes kaikki, mitä teemme, vaikuttaa ympäristöömme. Yksi tapa, jolla voimme vähentää vaikutusta, on esim. vähentää autolla ajamista ja tietenkin ajaa autoa ympäristöystävällisellä tavalla. Voimme myös käyttää älykästä tekniikkaa ihmisten aikaansaamien haitallisten päästöjen vähentämiseksi. Betoniteollisuus on tuonut markkinoille menetelmän haitallisen ja happamoittavan kaasun, typpioksidin (NOx), määrän vähentämiseksi. Me Bendersillä olemme valinneet omassa tuotevalikoimassamme menetelmän nimeksi Ecoline.

Kuinka Ecoline toimii?

Ecoline-valikoimaamme kuuluviin betonituotteisiin lisätään titaanioksidia (TiO2). Se reagoi yhdessä päivänvalon ja hapen kanssa fotokatalyyttisessä prosessissa, joka vähentää ilman haitallisia typpioksidipäästöjä. Typpioksidi muuttuu vaarattomaksi nitraatiksi, jonka sade huuhtoo pois. Paras tulos saavutetaan silloin, kun aurinko paistaa ja NOx:ta esiintyy suurina pitoisuuksina, mutta hyvään tulokseen päästään myös ilman suoraa auringonvaloa. Titaanioksidi ei kulu loppuun ja teho säilyy tuotteen koko elinkaaren ajan.

Liian hyvää ollakseen totta?

Ei ollenkaan. Täysimittaiset testit sekä laboratoriossa että Euroopan kaupunkiympäristöissä osoittavat, että titaanioksidin aikaansaamalla NOx:n pelkistymisellä on välittömiä ja suuria vaikutuksia. Myönteistä on myös, että titaanioksidin vaikutus toimii parhaiten samaan aikaan, kun päästöt ovat suurimmat - ajamme autoa enimmäkseen päivänvalossa, jolloin fotokatalyyttinen teho on suurimmillaan.

Bender Ecoline -kattotiilet

Nykyään autoissa on katalysaattorit, jotka vähentävät haitallisia päästöjä. Lähitulevaisuudessa talosi uusi katto voi toimia suurena katalysaattorina ja vähentää autojen, teollisuuden ja ilmailun aiheuttamia haitallisia typpioksidipäästöjä. Sinun pitää vain valita Ecoline-katto Bendersiltä. Se on jonkin verran kalliimpi kuin tavallinen betonikatto, mutta halvempi kuin savitiilikatto. Ja mitä merkitystä sillä oikeastaan onkaan, kun normaalikokoinen omakotitalon katto voi tehdä vaarattomaksi NOx-päästöt autosta, ehkä omasta autostasi, jolla ajetaan n. 16 000 kilometriä vuodessa. Joka vuosi. Katon koko elinkaaren ajan!

Bender Ecoline -pihakivet

Pihakivemme valmistetaan kahtena kerroksena, jolloin saadaan n. 10 mm kerros titaanioksidipitoista betonia. Kivet toimivat suurena katalysaattorina aivan samoin kuin kattotiiletkin. Tällä hetkellä ympäristöä parantavien maankatteiden käyttämistä vilkkaasti liikennöidyissä kaupungeissamme ei vaadita, mutta on todennäköisesti vain ajan kysymys, milloin vaatimus tulee lakiin. Käyttämällä Bender Ecoline -pihakiviä jo tänään voit parantaa ympäristön tilaa välittömästi..

Referenssihankkeet Benders Suomi Oy

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Helsinki

Näyttävä 1918 valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema jugendrakennus on toim...

Kauppakeskus Ainoa

Kauppakeskus Ainoa

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa on valmistunut ja avattu koko...

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Alavan sairaalan, entiseltä nimeltään Savon Lastenlinnan rakennukset ovat p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje