Vettä läpäisevät pihakivet hulevesien hallintaan

Päivämäärä: 3.4.2024

Ilmastonmuutoksen jatkuessa haasteet yhteiskunnan kehitykselle kasvavat. Läpäisevä kivipäällyste tarjoaa ratkaisun, edistäen kuivatusta ja vähentäen tulvien sekä hulevesien aiheuttamaa riskiä. Tämä on merkittävä hyöty ympäristölle.

Ilmastonmuutoksen seurauksena lisääntyneet sateet ovat johtaneet tulvien yleistymiseen yhteisöissämme. Nykyiset hulevesijärjestelmät ovat saavuttaneet kapasiteettinsa rajan, ja on aika harkita uusia rakentamistapoja.

Mitä ovat läpäisevät pihakivet?

Läpäisevät päällystekivet mahdollistavat veden imeytymisen pinnan läpi, vähentäen valumien määrää. Tämä on erityisen tärkeää kaupunkien tiivistyessä, mikä lisää pintavesien valumista ja vähentää luonnonmukaisten valuma-alueiden sekä viheralueiden määrää.

Miksi tarvitsemme läpäiseviä pihakiviä?

Perinteisten rakennusmenetelmien jatkaminen voi pahentaa tilannetta, sillä ne eivät kykene käsittelemään suuria sadevesimääriä ja voivat vaikuttaa haitallisesti kasvillisuuteen.

Läpäisevien päällystekivien käyttö mahdollistaa infrastruktuurin rakentamisen, joka kykenee käsittelemään suurempia sademääriä kuin nykyiset järjestelmät. Sen sijaan, että vesi ohjattaisiin viemäriin, läpäisevä kivipäällyste voi pidättää ja varastoida sadevettä, samalla poistaen epäpuhtauksia.

Nämä haasteet korostuvat etenkin pääkaupunkiseudun alueella, jossa talot rakennetaan tiivisti sekä isoilla varasto tai tehdasalueilla jossa hulevettä kertyy runsaasti.

Miten läpäisevät päällystekivet toimivat?

Läpäisevillä päällystekivillä on sama kantavuus kuin perinteisillä kivillä. Niiden älykkään rakenteen ansiosta vesi imeytyy kivien läpi rakenteeseen, jossa se pidättyy ja puhdistuu luonnollisesti ennen kuin se kulkeutuu sadevesijärjestelmään tai muodostaa uutta pohjavettä.

Lisäksi läpäisevät päällystekivet säilyttävät ilman ja maan välisen vesitasapainon luonnollisella tasolla, mikä estää lämpösaarekeilmiön syntymisen.

Vaikka läpäisevät päällystekivet ovat hyödyllisiä, ne eivät pelkästään riitä. Koko rakenne on oltava suunniteltu kestämään suuria vesivirtoja.

Läpäisevien päällystekivien edut

Läpäisevien päällystekivien käyttö tarjoaa monia etuja ympäristön kannalta. Ne pidättävät ja puhdistavat sadevettä ennen sen kulkeutumista sadevesijärjestelmään tai pohjaveteen. Lisäksi ne mahdollistavat tasaiset pinnat ilman salaojia ja vähentävät rakennuskustannuksia.

  • Huippuvirtaamien pidättäminen ja taltuttaminen
  • Hulevesijärjestelmien keventäminen
  • Vähentää yhteisöille aiheutuvia vahinkoja
  • Poistetaan seisova pintavesi
  • Edistää pohjaveden muodostumista
  • Puhdistaa sadevedet ja pohjavedet
  • Vapauttaa vedenpuhdistuslaitoksia
  • Sama kantavuus kuin perinteisillä rakenteilla.
  • Täydentävät sadevesijärjestelmiä

Bender tarjoaa laajan valikoiman läpäiseviä päällystekiviä, kuten Gräsarmeringssten Drain, Siena Drain, Bas Drain, Delta Drain ja Gräsarmeringsplatta Drain. Lisäksi valikoimaamme on tulossa useita uusia tuotteita. Delta Drain tuotetaan nykyään Oitin tehtaalla. Tämän lisäksi Oitin tehtaalla valmistetaan Bas pihakiveä 278x138x80, joka vastaa perinteistä ”kartanokiveä”.

Lisää tuotteesta Luonnonkivi

Luonnonkivi

Bendersin luonnonkivivalikoimasta löydät laajan tarjonnan aitoa Bohus-graniittia, jonka ansiosta voit saavuttaa tavoittelemasi vaikutelman, joka ulottuu rustiikista luonnonläheisyydestä nykyaikaiseen eleganssiin. Valikoimassa on myös tuotuja graniittituotteita ja Offerdal-liusketta.

Bohusgraniitti

Bohusgraniitti

Tuotevalikoima.

Lue lisää

Tuontigraniitti

Tuontigraniitti

Tuotevalikoima.

Lue lisää

Offerdal-liuskekivi
Työkaluja ja tarvikkeita
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Asiakirjat

Asiakirjat

Asennusohjeet ja asiakirjat.

Lue lisää

Referenssihankkeet Benders Suomi Oy

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Helsinki

Näyttävä 1918 valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema jugendrakennus on toim...

Kauppakeskus Ainoa

Kauppakeskus Ainoa

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa on valmistunut ja avattu koko...

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Alavan sairaalan, entiseltä nimeltään Savon Lastenlinnan rakennukset ovat p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi