Welandille tärkeä kestävän kehityksen edistysaskel: EPD-sertifioidut rakennustuotteet

Päivämäärä: 23.8.2023

EPD-ympäristötuoteseloste lisää sekä tietoisuutta että tietämystä eri rakennustuotteiden ilmastovaikutuksesta, mikä puolestaan auttaa rakennusalaa tekemään ilmaston kannalta parempia valintoja. Welandille EPD-sertifiointi on itsestään selvä osa sen kestävään kehitykseen liittyvää työtä, ja olemme jo varhaisessa vaiheessa sertifioineet tuotevalikoimaamme.

Merkittävää edistymistä kestävän kehityksen alalla

–  On tärkeää luoda avoimuutta, jotta asiakas voi seurata tuotteen koko elinkaarta raaka-ainehankinnasta aina loppusijoitukseen saakka. Ilmastohyötyjä lisää se, että monet Weland-tuotteet on valmistettu teräksestä, jota voidaan kierrättää loputtomasti. Se on maailman eniten kierrätetty materiaali, joka sopii erinomaisesti rakentamisen kiertotalouteen.

Rakennusalalle asetetaan yhä enemmän kestävyysvaatimuksia. Suuntaus on selvä, ja yhteiskunnan, asiakkaiden ja kiinteistöissä asuvien tai työskentelevien odotukset ovat korkeat. Vihreät kiinteistöt ja älykkäät kaupungit ovat todellisuutta, joka on vähitellen toteutumassa. Niinpä rakennusalan on pystyttävä osoittamaan rakennuksen ympäristövaikutukset sen koko elinkaaren aikana. Tämä tehdään niin sanotun elinkaariarvioinnin eli LCA-menetelmän (Life Cycle Assessment, LCA) avulla.

Welandin ajatuksena on, että asiakkaamme rakennusalalla voivat hyödyntää tietoja, joita olemme laatineet kuumasinkityistä tuotteistamme. Niiden avulla he voivat jo suunnitteluvaiheessa löytää samankaltaisia tuotteita, vertailla niitä keskenään ja valita tietoisesti sen, jonka ympäristövaikutukset ovat vähäisimmät.

Huomioimme kestävän kehityksen kaikessa tekemisessämme

Weland valmistaa tuotteensa Ruotsissa, ja sillä on takanaan pitkät, ruotsalaiset valmistusperinteet.

Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteitamme ei kuljeteta ympäri maailmaa, mikä jo itsessään on merkittävä ympäristöhyöty. Se tarkoittaa myös sitä, että otamme kokonaisvaltaisemman lähestymistavan koko tuotantoketjuun, mikä yhdessä maantieteellisen sijaintimme ja Pohjoismaiden markkinoiden maantieteellisen läheisyyden kanssa luo turvallisuutta myös asiakkaalle.

Welandissa kestävän kehityksen edistäminen on jatkuvaa, ja olemme ylpeitä siitä, että joissakin tapauksissa tuotteemme jopa selvästi alittavat yleiset CO2-päästörajat. Myös verrattaessa ympäristötuoteselosteitamme samankaltaisia tuotteita tarjoavien yritysten selosteisiin mittausarvomme näyttävät erittäin hyviltä. Olemme siitä ylpeitä, mutta se ei tarkoita, että olisimme tyytyväisiä. Ilmastovaikutuksemme vähentäminen on yksi tärkeimmistä painopistealueistamme, ja siitä on tullut luonnollinen osa päivittäistä työtämme.
 

Lue lisää ympäristötuoteselosteesta (EPD) Laatu ja ympäristö – Weland Oy

Referenssihankkeet Weland Oy

Kauppakeskus Lippulaiva

Kauppakeskus Lippulaiva

Uudisrakennus | Espoo | 200 milj. €

Uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kauppakeskus Lippulaiv...

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje