Uusi järjestelmä jäähdytysputkistojen kestävälle ja paloturvalliselle eristykselle

Päivämäärä: 17.9.2020

TECLIT® System järjestelmäratkaisu ehkäisee tutkitusti kondenssin muodostumisen, kestää vaativassa käytössä, sopii myös laitteistoille joita käytetään lämmityskautena lämminvesikiertoon, vähentää energiahukkaa sekä on palamaton ja muoviton.

"Järjestelmä on helppo asentaa ja se takaa parhaan mahdollisen paloturvallisuuden” kommentoi Pasi Kuvaja, ROCKWOOL Finland Oy:n talotekniikan eristeiden myyntipäällikkö.

Menestys Saksan markkinoilla asettaa TECLIT System järjestelmälle korkeat odotukset myös Suomessa. ROCKWOOL pitää ajoitusta otollisena.

"Kylmien putkien eristämiseen ei ole ollut saatavilla joustavaa ja paloturvallista ratkaisua" Pasi Kuvaja kommentoi. 

TECLIT System on täydellinen eristysjärjestelmä, joka on kehitetty jäähdytysputkille sekä muille kondensoiville putkistoille ja ilmanvaihtokanaville. Järjestelmä minimoi kondenssiriskin eristyksen molemmilla puolilla ja siten minimoi ruostumisriskin.

Järjestelmä koostuu lamellimatosta, eristyskouruista, alumiiniteipistä, saumausteipistä sekä putkikannakkeista. Kuten muutkin ROCKWOOL-valikoiman tuotteet, perustuvat järjestelmän tuotteet kivivillaan. Teipit tekevät asennuksesta sujuvaa, mikä on myös terveellisempi vaihtoehto asentajille. Järjestelmän tuotteiden päällyste on kestävää alumiinilaminaattia.

Vaikka TECLIT System järjestelmä on suunniteltu kylmille putkille, voidaan sitä käyttää jopa 250°C lämpötiloissa. “Tämä on erityisen hyödyllistä asennuksissa, joissa lämpötilat vaihtelevat suuresti vuoden aikana. Esimerkiksi järjestelmissä, jotka on jäähdytettävä kesäisin ja lämppitettävä talvisin” Pasi Kuvaja selventää.

FIW, ForschungsInstitut für Wärmeschutz, München, on testannut TECLIT System järjestelmän kondenssieristyksen toimivuuden vaativassa pitkäaikaistestissä ja se on hyväksytty kylmäasennuksiin.

TECLIT System järjestelmä lanseerataan Suomen markkinoille 01.06.2020. Kohderyhmät ovat pääasiassa konsulteja, joiden laatu- ja kestävyysvaatimukset ovat korkeat, mutta myös urakoitsijat ja jälleenmyyjät, jotka haluavat tarjota helposti asennettavan, paloturvallisen ja energiatehokkaan ratkaisun talotekniikan eristyksiin.

Lue lisää järjestelmästä täältä - ja tutustu Tanskassa toteutettuun suureen rakennusprojektiin, joka valitsi ensimmäisenä aivan uuden TECLIT järjestelmän suuren julkisen rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmän kondenssieristykseen.

Referenssihankkeet Rockwool Finland Oy

Järvenpään Nuotti

Järvenpään Nuotti

Uudisrakennus | Järvenpää | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Riistaveden yhtenäiskoulu

Riistaveden yhtenäiskoulu

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Kuopio. ...

Oulun pääpoliisiasema

Oulun pääpoliisiasema

Uudisrakennus | Oulu | 65 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa virastotalot, paikkakunnalla Oulu. ...

Helsingin Inarintie 16

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi