ROCKWOOL:in Redair-tuoteperhe tuo uusia hyötyjä julkisivurakentamiseen

Päivämäärä: 23.8.2021

Redair-tuoteperhe on kasvattanut suosiotaan muissa Pohjoismaissa viimeisen 10 vuoden ajan ja nyt ROCKWOOL on lanseeranut suositun tuoteperheensä myös Suomessa.

Tuoteperhe koostuu kolmesta ainutlaatuisesta järjestelmästä: Redair Flex ja Multi ovat tuulettuvan julkisivun eristysjärjestelmiä ja ne voidaan yhdistää Redair Link -järjestelmään, joka on suunniteltu ikkunoiden apukarmien tekemiseen. Järjestelmät yhdistämällä saadaan toteutettua energiatehokas kokonaisratkaisu koko julkisivuun. Redair-järjestelmien pohjana toimii ROCKWOOL-kivivilla, joka on palamaton, lämpöä ja ääntä eristävä sekä kosteutta hylkivä materiaali.

Redair Flex & Multi

Redair Flex -eristejärjestelmä koostuu kivivillasta valmistetusta Redair Batts –eristeestä, Redair-ruuveista sekä Redair Flex LVL –puurangoista, joihin julkisivuverhous kiinnitetään. Redair Multi -eristejärjestelmässä käytetään myös Redair Batts –eristettä sekä Redair-ruuveja, mutta puurankojen sijasta julkisivuverhous kiinnitetään metallirankoihin. Julkisivuverhous voidaan kiinnittää joko Redair Multi MR -teräsrankaan tai vaihtoehtoisesti teräsrankojen päälle voidaan lisäksi asentaa Redair Multi FB ja SB -kiinnikkeet sekä Redair Multi TP T-alumiiniprofiili, johon julkisivuverhous kiinnitetään. T-alumiiniprofiilin avulla julkisivun vinouksia voidaan oikaista jopa 20 mm. Eristejärjestelmät mahdollistavat julkisivuverhousmateriaalin valinnanvapauden.

Redair toimintaperiaate

Olipa kyseessä Flex tai Multi -eristejärjestelmä, toimintaperiaate on sama. Eristejärjestelmissä käytettävä Redair Batts -eriste on kehitetty niin, että se pystyy erityisen rakenteensa ansiosta ottamaan vastaan eristejärjestelmiin kiinnitettävän julkisivuverhouksen pystysuuntaiset kuormat. Rangat asennetaan eristeen päälle ja järjestelmän kiinnitysruuvi asennetaan suoraan rangan ja eristeen läpi kiinni runkoon. Ruuvin kiristyksen johdosta ranka painuu hieman eristeeseen (3-8 mm). Seinän ja eristeen väliin sekä rangan ja eristeen väliin syntyvä kitka pitää järjestelmän paikoillaan. Innovatiivinen kiinnitystapa minimoi kylmäsillat rakenteessa sekä tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa.

Redair Batts –eristeen ansiosta järjestelmässä ei tarvita erillistä eristeen päälle asennettavaa tuulensuojakerrosta eikä tuulensuojateipin käyttöä. Eriste hylkii nestemmäistä vettä eikä ime kosteutta itseensä ympäröivästä ilmasta. Diffuusioavoin hengittävä materiaali päästää kuitenkin vesihöyryn lävitseen. Eristeen kahdelle sivulle merkityt joustoreunat takaavat eristekerroksen tiiviit saumat.

Redair Link

Redair Link on järjestelmä ikkunoiden apukarmien tekemiseen. Järjestelmä on suunniteltu minimoimaan ikkunarakenteen kylmäsillat ja tekemään asennuksesta helppoa sekä nopeaa, minkä lisäksi järjestelmässä käytetään epäorgaanisia osia, jotka minimoivat kosteus- ja homevaurioiden riskit rakenteessa. Järjestelmä koostuu kovaksi puristetuista Redair Link -kivivillalevyistä, kulma- ja jatkokiinnikkeistä sekä ruuveista. Kohteen eristepaksuuden ja ikkunan koon mukaan sahatut levyt yhdistetään toisiinsa kiinnikkeillä ja ruuveilla. Järjestelmä kiinnitetään seinärakenteeseen ja viimeistellään, minkä jälkeen ikkuna nostetaan järjestelmään ja kiinnitetään paikoilleen. Redair Link –järjestelmää voidaan käyttää yhdessä Redair Flex ja Multi –eristejärjestelmien kanssa, minkä lisäksi se soveltuu käytettäväksi itsenäisenä järjestelmänä esimerkiksi eristerapatussa julkisivussa ja paikallamuuratussa tiilijulkisivussa.

Tutustu lisää Redair-järjestelmiin ja muihin ratkaisuihimme alla olevan linkin kautta.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän