ROCKWOOL lanseerasi kierrätettävän pakkauksen

Päivämäärä: 18.4.2024


Osana pyrkimyksiään pienentää hiilijalanjälkeään eristevalmistaja ROCKWOOL on muuttanut pakkauksiaan.
Sen punavalkoiset pakkaukset ovat jo pitkään olleet tunnettu näky rakennustyömailla, mutta tilanne tulee muuttumaan tulevaisuudessa. Muovipakkaus on päivitetty ja on tästä lähtien läpinäkyvä käyttäen huomattavasti vähemmän värejä (alle 10%). Muutoksen tarkoituksena on vähentää väriaineen määrää ja siten lisätä mahdollisuutta kierrättää aiempaa paremmin tuotteiden pakkauksia.

Pakkauksen vaihtaminen on monimutkainen työ, jossa sekä toiminnallisuudelle että laadulle asetetaan monia vaatimuksia olipa kyse sitten käsittelystä, kuljetuksesta tai hiilijalanjäljestä. Näiden vaatimusten pohjalta olemme huolellisesti kehittäneet ratkaisun, joka on paitsi kestävä ja kierrätettävä, myös kestävä ja tehokas.

"Muovin kierrätysmahdollisuus ei saa perustua siihen, että tingitään vaatimuksista, jotka pakkauksen on täytettävä. Meidän on jatkossakin pystyttävä varmistamaan, että tuotteet päätyvät asiakkaille vahingoittumattomina ja että ne voidaan säilyttää suojattuina rakennustyömaalla", kommentoi Christian Kofod, ROCKWOOL Nordicsin kestävän kehityksen johtaja.

Läpinäkyvä pakkaus alkaa näkymään hiljalleen enemmän ja enemmän Suomen rakennustyömailla. ROCKWOOL työskentelee jatkuvasti uusien kehitysprojektien parissa, joista päivitetty, kierrätettävä pakkaus on vain yksi esimerkki. "Vastuullisuustyö ei saa koskaan loppua. Rakennusmateriaaleja valmistavana yrityksenä meidän on jatkuvasti tehtävä enemmän ilmastojalanjäljen pienentämiseksi", Kofod päättää.

Referenssihankkeet Rockwool Finland Oy

Järvenpään Nuotti

Järvenpään Nuotti

Uudisrakennus | Järvenpää | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Riistaveden yhtenäiskoulu

Riistaveden yhtenäiskoulu

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Kuopio. ...

Oulun pääpoliisiasema

Oulun pääpoliisiasema

Uudisrakennus | Oulu | 65 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa virastotalot, paikkakunnalla Oulu. ...

Helsingin Inarintie 16

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje