Tukea kiinteistön putoamissuojauksen suunnitteluun

Päivämäärä: 27.3.2024

Katoilla liikkumiseen ja työskentelyyn liittyy aina putoamisvaara. Huonoissa sääolosuhteissa ja lyhyillä varoitusajoilla tehtävissä töissä riskit korostuvat entisestään. Tukkeutuneiden kattokaivojen putsaus, lumenpoisto tai kattovalokupujen korjaus ovat tyypillisiä tilanteita, joihin liittyy suuri putoamisvaara koko katon alueella. Putoaminen voi tapahtua katolta, katon läpi, kattoaukon läpi tai katolla liukastumisen yhteydessä, myös loivilta katoilta. Edellä mainitut vaarat on otettava huomioon jo rakennusta tai sen saneerausta suunniteltaessa.

Putoamissuojauksen suunnittelu
 

Kuinka luodaan turvalliset työolosuhteet katolle?
Koko kattopinta on vaara-aluetta. Yleensä erityinen putoamisvaara on olemassa, kun henkilö oleskelee kahden metrin etäisyydellä vapaasta reunasta. Putoamisvaara-alueille on järjestettävä asianmukaiset suojarakenteet tai -laitteet putoamisen estämiseksi.

Rakennuksen putoamissuojaus tulee suunnitella siten, että kaikkiin rakennuksen huoltoa, tarkastuksia tai kunnossapitoa vaativiin kohteisiin on turvallinen ja helppokulkuinen katkeamaton pääsy. Myös kulkuyhteys katolle ja edelleen putoamissuojausjärjestelmän piiriin tulee olla turvallinen.

Minkälaisia putoamissuojausjärjestelmiä kannattaa käyttää?
Suositeltavin tapa toteuttaa putoamissuojaus on koko katon kattava, joko yhdellä tai useammalla osuudella toteutettu turvavaijerilinja, jota pitkin kulkemalla turvaköyden irroituskerrat jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Vaijerilinjan kohdalla ei tule olla esteitä tai rakenteita, jotka haittaavat kulkemista. Turvavaijeri tai henkilökohtainen putoamissuojain voidaan kattopollareiden lisäksi kiinnittää rakennuksen muissa rakenteissa kuten seinissä sijaitseviin kiinnityspisteisiin. Vaijerijärjestelmän lisäksi voidaan käyttää yksittäisiä kattopollareita tarvittavissa paikoissa, kuten nousu- ja poistumisteillä sekä kattojen kulmissa.

Mistä apua putoamissuojauksen suunnitteluun?
Peltitarvikkeen kattoturvaopas tarjoaa apua putoamissuojausratkaisujen suunnitteluun ja toteuttamiseen kattopollareiden ja turvavaijerijärjestelmien avulla. Opas on suunnattu arkkitehdeille, rakennesuunnittelijoille ja muille rakennusalan ammattilaisille, mutta siitä on hyötyä myös isännöitsijöille, kiinteistön omistajille ja laitteiden käyttäjille.
 

Lataa opas ja nappaa parhaat vinkit putoamissuojauksen suunnitteluun!

Lataa kattoturvaopas
 

Peltitarvikkeen asiantunteva tuotetuki auttaa myös suunnittelemaan kohteeseen parhaiten sopivan putoamissuojausratkaisun tarkoitukseen sopivilla tuotteilla. Ota yhteyttä!

[email protected]
+358 20 741 2770
www.peltitarvike.fi

Lisää tuotteesta PITO Greenline -turvavaijerijärjestelmä

PITO Greenline -turvavaijerijärjestelmä

PITO Greenline -turvavaijerijärjestelmä koostuu PITO™ kattopollareista ja Greenline-turvavaijerijärjestelmästä. Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu kattoturva mahdollistaa koko katon kattavan suojan putoamista vastaan. Yhtä vaijerilinjaa voi käyttää neljä henkilöä samanaikaisesti. Järjestelmä soveltuu myös muuhun korkealla tapahtuvaan työskentelyyn, sillä se voidaan asentaa seinään, kattoon tai muuhun kantavaan rakenteeseen.

Autamme suunnittelemaan kohteeseen sopivan turvavaijerijärjestelmän!

Tutustu myös PITO™ kattopollareihin ja kiinnityspisteisiin!

PITO Greenline -turvavaijerijärjestelmä
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Ota yhteyttä!

Lue lisää

Suunnitteluobjektit

Suunnitteluobjektit

Lisätietoa tuotteista ja tukea suunnitteluun

Lue lisää

Kattoturvatuotteet
Pito-Greenline turvavaijerijärjestelmä - Ojaniittutalo Lohja

Referenssihankkeet Peltitarvike Oy

Ahveniston sairaala Assi, Hämeenlinna

Ahveniston sairaala "Assi", Hämeenlinna

Uudisrakennus | Hämeenlinna | n. 356 milj. €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa sairaalat, paikkakunnalla Hämeenlin...

Kauppakeskus Kivis Vantaalle

Kauppakeskus Kivis Vantaalle

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa liike/palvelukeskukset, paikkakunna...

Levi Cranberry Loma-asunnot

Levi Cranberry Loma-asunnot

Uudisrakennus | Kittilä | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa rivitalot, paikkakunnalla Kittilä. ...

Olkiluodon ydinvoimala

Olkiluodon ydinvoimala

Eurajoki

Olkiluodon ydinvoimalaitos sijaitsee Olkiluodon saarella Eurajoella Länsi-S...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi