Polyfleece-vedeneristysjärjestelmä Tahkoluodon sataman BL-terminaaliin

Päivämäärä: 22.6.2020

Tahkoluodon sataman BL-terminaaliin valittiin Polyfleece-vedeneristysjärjestelmä, koska tuotteen edut olivat selvät verrattaessa perinteiseen kermieristykseen. Aikataulu oli tiukka ja 3 jopa 4-kertainen kermieristys olisi ollut selvästi hitaampi, työläämpi ja kalliimpi vaihtoehto 4500 m2 projektissa.

Polyfleecen ylivertaiset tekniset ominaisuudet olivat myös yksi kriteeri joka painoi valinnassa. Tartunta betoniin on 100% ja vesi ei pääse kulkeutumaan eristeen alla sekä materiaalin ”self healing”, eli paisumisella jopa 100 mm2 reiän itsepaikkaaava materiaali on etu, jota perinteisistä vedeneristyskalvoista ei löydy. Ominaisuushan on tuttu paisuvista nauhoista, joissa hydrofobista (paisuvaa materiaalia) on käytetty jo vuosien ajan.

Betonia valettaessa muottiin, vasten Polyfleece-vedeneristekalvoa, olosuhteet ovat aina vakiot. Muotin purun jälkeen päästään heti asentamaan eristyslevyjä ja aloittamaan täyttötyöt.
BL-terminaalin tyyppisten 5-7 m korkeiden seinien ollessa kyseessä on ajansäästö merkittävä. Perinteisellä bitumikermillä eristettäessä tarvitaan korkeat telineet ja työskentely olisi säästä riippuvaa; tulityötäkään ei tarvita!

Destian työpäällikkö Mika Pakkanen ja projektipäällikkö Olavi Samppala olivat erittäin tyytyväisiä Polyfleece-materiaaliin ja tulevissa projekteissa Polyfleece-vedeneristys on selkeä vaihtoehto perinteiselle kermieristykselle.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän