Ormax Aurinkokatto - tyylikästä linjakkuutta ja puhdasta energiaa

Päivämäärä: 7.6.2021

Ormax Aurinkokatossa Ormax EVO -tiilikatto ja Solarstone-aurinkopaneelit sulautuvat saumattomasti yhteen. Kestävä Ormax Aurinkokatto näyttää hyvältä ja tuottaa puhdasta energiaa.

– Kun hankkii Ormax EVO -tiilikaton, voi samalla asennuttaa katolle puhdasta energiaa tuottavat aurinkopaneelit. Kyseessä on Two in one -ratkaisu, BMI Suomen aurinkokattojen asiantuntija, myyntipäällikkö Teemu Talvia toteaa.

Orimattilassa valmistettavat Ormax EVO -kattotiilet sopivat nykyaikaiseen, skandinaaviseen rakentamiseen. Ne on suunniteltu Suomen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin.

– Ormax EVO -kattotiilet ovat suorakaiteen muotoisia ja muodostavat linjakkaan vesikatteen. Solarstone-aurinkopaneelit integroituvat sileisiin kattotiiliin ilman arkkitehtuurin linjoja rikkovia kiinnikkeitä tai ulokkeita.

 

 Ormax Aurinkokaton asentaminen onnistuu hyvin myös kattoremontin yhteydessä.

– Ormax EVO -tiilikatto ja siihen integroitavat aurinkopaneelit on helppo asentaa remonttikohteeseen katon vaihdon yhteydessä. Jos haluaa asentaa aurinkopaneelit jälkikäteen, sekin onnistuu, koska ruodejako on molemmissa samanlainen.

Ormax Aurinkokatto sopii asennettavaksi niin omakoti-, rivi- kuin kerrostaloihin. Myyntipäällikkö Teemu Talvian mukaan kiinnostus aurinkokattoa kohtaan on kasvanut viime vuosina voimakkaasti, omakotitalorakentajien lisäksi liikkeellä ovat taloyhtiöt.

– Samaan aikaan tekniikka on kehittynyt ja nyt on päästy visuaalisuuden asteelle. Olemme saaneet hyvää palautetta pari vuotta markkinoilla olleesta Ormax Aurinkokatosta. Mustaan tai harmaaseen tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit tuottavat puhdasta energiaa, ja katto myös näyttää hyvältä.

Ormax Aurinkokattoon voi tutustua tänä kesänä Lohjan Asuntomessuilla.

Asunto-osuuskunta Ormax Aurinko Hiidenkoti on kolmen paritalon rakennuskohde. Jokaisen paritalon katolle on asennettu tiilikatteeseen integroidut 56 aurinkopaneelia, joiden pinta-ala on 34 neliömetriä ja huipputeho 5,3 kWp. Katolla tuotettu aurinkoenergia jaetaan tasapuolisesti kohteessa olevien asuntojen kesken.

Ormax Aurinkokaton ja Ormax EVO -tiilikaton suunnittelussa on apuna ProdLib-tuotekirjasto, jossa on valmiit rakennekuvat BMI Ormaxin ratkaisuista.

Lue lisää Ormax Aurinkokatoista alla olevasta linkistä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän