Olympiastadion luottaa varavoimassa kW -setiin

Päivämäärä: 13.9.2022

Olympiastadion luottaa varavoimassa kW-setiin 

Helsingin Olympiastadionin mittava peruskorjaus valmistui kaksi vuotta sitten. Tärkeänä osana saneeraukseen kuului sähkötekniikan uudistaminen vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden vaatimustasoa.

Sähkönsyötön varmistaa kW-setin toimittama Cummins-varavoimakone. Lisäksi kW-setin vuokraamat varavoimakoneet varmistavat sähkön saatavuuden isoissa musiikkitapahtumissa. Erillistä sähköä tarvitaan esimerkiksi valotehosteisiin ja lavatekniikkaan.

Stadionilla 1 250 kVA:n varavoimakone 

Olympiastadionilla käytettiin ennen remonttia ainoastaan valtakunnan sähköä, mikä teki järjestelmästä haavoittuvan. Tilanteen korjaamiseksi päätettiin peruskorjauksen yhteydessä hankkia varavoimakone.

Hankkeessa toimi asiantuntijana kW-set, joka on johtava yritys Suomen varavoimamarkkinoilla. Suomen varavoimamarkkinoilla. kW-set toimitti stadionille 1 250 kVA:n varavoimakoneen avaimet käteen -pakettina.

Varavoimakone palvelee stadionin kaikkia viittä varavoimaverkon pääkeskusta. Näiden kautta voidaan syöttää alueellisesti sähköä stadionin sisällä. Jos sähköntoimittajan verkko kaatuu, varavoimakone käynnistyy.

Stadionin ja kW-setin yhteistyö jatkuu, sillä yritys vastaa varavoimakoneen määräaikaishuollosta.

Katso mitä Olympiastadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi kertoo varavoimaprojektista ja onnistuneesta yhteistyöstä kW-setin kanssa.

Stadionkonserttien sähköistyksessä mukana 

kW-setin toimintaan kuuluu oleellisena osana varavoimakoneiden vuokraus.  Yrityksen ammattitaitoa on tarvittu myös Helsingin Olympiastadionilla järjestetyissä huippuluokan konserteissa.

– Saimme kunnian olla sähköistämässä muun muassa Haloo Helsingin, Apulannan, Sunrise Avenuen ja Antti Tuiskun konsertteja. Toimitimme stadionille 3 MVA:n edestä varavoimaa. Hoidimme myös varavoimakoneiden asennuksen kaapeleineen ja testauksen. Lisäksi olimme tapahtumien aikana paikan päällä valvomassa, että sähkön syöttö sujuu ongelmitta, kW-setin Jimi Nurmi kertoo.

kW-setin koneista saivat virran muun muassa päälavan valotehosteet.

Varavoimakoneet eri käyttötarkoituksiin 

kW-setillä on tarjolla varavoimakoneita moniin eri käyttötarkoituksiin: pienehköjen teollisuuskiinteistöjen varavoimasta isojen datakeskuksien monikonejärjestelmiin. Koneiden teho vaihtelee 10–3 500 kVA. Varavoimakoneista kysytyimpiä ovat dieselgeneraattorit, mutta valikoimaan kuuluu myös maa-, bio- ja nestekaasulla toimivia koneita.

Vuodesta 2004 toiminut kW-set Oy on varavoimaan keskittynyt yritys, joka toimii yhteistyössä suurten ja luotettavien eurooppalaisten varavoimakonevalmistajien kanssa. Suorat yhteydet tehtaille varmistavat viimeisimmän teknisen tiedon ja taidon.

Varavoimakoneiden myynnin, vuokrauksen ja huollon lisäksi yritys suunnittelee avaimet käteen -palveluna varavoiman tarvitseman toimintaympäristön, esimerkiksi kontit, jäähdytysilmanvaihdon ja sähköautomaation.

Myynnin yhteystiedot:
[email protected] 
p. 0207415640

Referenssihankkeet kW-set Oy

M-talo, Seinäjoen sairaalatalo

M-talo, Seinäjoen sairaalatalo

Uudisrakennus | Seinäjoki | n. 55,00 milj €

M-talon suunnitteluun liittyen tehtiin energiaoptimointi, jonka avulla saat...

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje