kW-setin varavoima turvaa sähkön saannin häiriötilanteessa

Päivämäärä: 7.6.2022

Sähkönjakeluverkko voi olla tänä päivänä monesta syystä haavoittuva, minkä vuoksi on tärkeätä huolehtia varavoimasta. kW-set Oy on Suomen suurin varavoimaratkaisuihin erikoistunut yritys, jonka toimittamat koneet varmistavat sähkön saatavuuden häiriötilanteessa.

– Monet yhteiskunnan kriittisistä toiminnoista perustuu sähköön, eikä sähkökatko saa estää niiden jatkumista. Silloin tarvitaan varavoimaa, joka huolehtii sähkönsyötöstä kaikissa tilanteissa. Kun sähköt jakeluverkossa katkeavat, varavoimakoneet tai varavoimakone käynnistyvät ja varmistavat sähkönsaannin, kW-set Oy:n Jimi Nurmi kertoo.

Sähkönjakelun keskeytys voi johtua eri syistä. Sähköverkon haavoittuvuutta koettelevat sääilmiöt, ja sähkökatkon aiheuttaa useimmiten myrskytuuli, runsas lumisade tai salamanisku. Sähkönjakeluverkkoa voidaan vahingoittaa myös erehdyksessä esimerkiksi maakaivuutöiden aikana tai ilkivaltaisesti, ja lisäksi se on altis kyberuhalle.

– Yhteiskunta on tänä päivänä monin tavoin riippuvainen sähköisistä järjestelmistä, ja sähkönsaannin turvaaminen on osa huoltovarmuutta monessa eri kohteessa. Meidän asiakaskuntamme on hyvin laaja ja monipuolinen, Jimi Nurmi toteaa.

Esimerkkeinä yleisesti tunnetuista käyttökohteista, joissa varavoimajärjestelmä on elintärkeä, ovat sairaalat ja datacenterit.

– Sairaaloissa on varauduttava poikkeustilanteisiin, koska potilaiden hoidon kannalta kriittisten toimintojen on jatkuttava myös sähkökatkon aikana. Ilman toimivia datacentereitä yhteiskuntamme pysähtyisi. Sähkön häiriötön saanti on tarpeen myös muun muassa pelastuslaitoksissa, vesihuolto- ja jätevesilaitoksissa, liikennetunneleissa ja voimalaitoksissa. Lisäksi sähkökatkoihin varaudutaan hotelleissa, ostoskeskuksissa ja logistiikkakeskuksissa, Nurmi luettelee.

Varavoimakone on tarpeen myös kohteessa, johon sähkönjakeluverkko ei yllä. Tyypillisesti nämä ovat rakennustyömaita, joihin ei vielä ole vedetty sähkökaapelia. Varavoimaa tarvitaan myös tasaamaan kysyntähuippua esimerkiksi tapahtumassa tai tilaisuudessa, jossa kulutetaan tavanomaista enemmän sähköä.

kW-set Oy:llä on tarjolla varavoimakoneita moniin eri käyttötarkoituksiin: pienehköjen teollisuuskiinteistöjen varavoimasta isojen datakeskuksien monikonejärjestelmiin. Koneiden teho vaihtelee 10–3 500 kVA. Varavoimakoneista ylivoimaisesti kysytyimpiä ovat dieselgeneraattorit, mutta valikoimaan kuuluu myös maa-, bio- ja nestekaasulla toimivia koneita.

kW-set Oy on vuonna 2004 perustettu varavoimaan keskittynyt yritys, joka toimii yhteistyössä suurten ja luotettavien eurooppalaisten varavoimakonevalmistajien kanssa. Suorat yhteydet tehtaille varmistavat viimeisimmän teknisen tiedon ja taidon.

Yrityksen Tuusulassa sijaitseva toimipaikka laajoine tontteineen tarjoaa hyvät puitteet käsitellä isojakin varavoimakoneita ja varastoida vuokrakalustoa.

kW-set Oy:n toiminta kattaa varavoimakoneet ja niiden ympärillä olevat palvelut. Varavoimakoneiden myynnin, vuokrauksen ja huollon lisäksi yritys suunnittelee avaimet käteen -palveluna varavoiman tarvitseman toimintaympäristön, esimerkiksi kontit, jäähdytysilmanvaihdon ja sähköautomaation.

Myynnin yhteystiedot: [email protected], 0207415640

Referenssihankkeet kW-set Oy

M-talo, Seinäjoen sairaalatalo

M-talo, Seinäjoen sairaalatalo

Uudisrakennus | Seinäjoki | n. 55,00 milj €

M-talon suunnitteluun liittyen tehtiin energiaoptimointi, jonka avulla saat...

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi