Mistä tunnistaa oikeasti elastisen ja joustavan lattiapinnoitteen?

Päivämäärä: 1.11.2021

Monissa kohteissa, kuten sairaaloissa, kouluissa, ja päiväkodeissa halutaan lattialta elastisuutta, mukavuutta ja joustavuutta. Elastisella lattialla on mukava olla, elää ja työskennellä. Ne akustoivat ääntä ja tuovat tilaan rauhallisuutta.

Elastiset polyuretaanipinnoitteet ovat näissä kohteissa kuin kotonaan. Ne ovat kestäviä, saumattomia, niiden pinta ei ole liukas ja väri- sekä kuviointivaihtoehtoja on lähes rajattomasti.

Pinnoitteen elastisuus on mahdollista todeta usealla tavalla. Usein tarkastellaan pinnoitteen murtovenymää, joka on elastisilla polyuretaanipinnoitteilla tyypillisesti noin 150–200 %.

Lisäksi on tärkeää tarkastella materiaalin Shore–kovuusluokkaa.

”Markkinoilla on paljon eri vaihtoehtoja tarjolla ja joskus niiden väliltä oikean tuotteen löytäminen on hankalaa. Kun haetaan lattialta elastisuutta ja joustavuutta, tulisi huomio kiinnittää erityisesti Shore-kovuuteen. Kvartsihiekan lisääminen tuotteeseen muuttaa tuotteen ominaisuuksia ja vaikuttaa suoraan mm. Shore-kovuuteen. Shore-kovuus tulisikin mitata tuotteesta kvartsihiekan kanssa, eikä ilman sitä.” vinkkaa Turkka Suomi Master Chemicalsilta.

Shore-kovuuden mittausmenetelmiä on yleisesti käytössä kahta tyyppiä. A-menetelmä soveltuu pehmeiden materiaalien testaamiseen. Siinä testauslaitteen mittauspää on tylppä. D-menetelmässä testauslaitteen mittauspää on kapeampi ja pyöristetty. Menetelmää suositellaan käytettäväksi, kun A-menetelmällä kovuusarvo ylittää 90. D-menetelmää käytetään yleisesti kovempien materiaalien, mm. epoksilattioiden kovuuden mittaamiseen.

Jos kohteeseen halutaan oikeasti elastinen ja joustava lattiapinnoite, tulee Shore-kovuus olla A-luokassa. Tähän on tärkeää kiinnittää huomiota sopivaa pinnoitusjärjestelmää valittaessa.

Master Chemicalsin M1-hyväksytyt VIASOL ELASTIC ja askelääntä akustoiva VIASOL ELASTIC SOFT – järjestelmät kuuluvat molemmat Shore-A luokkaan. Molemmat järjestelmät soveltuvat hyvin mm. koulu-, päiväkoti- ja sairaalakohteisiin.

Tutustu järjestelmiin tarkemmin täältä.

Kysy lisää puhelimitse 020 730 8600 tai sähköpostilla [email protected]

 

Referenssihankkeet Master Chemicals Oy

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus

Uudisrakennus | Jyväskylä | 35,00 milj €

Jyväskylän Huhtasuolla koululaiset pääsivät koulujen käynnistyessä avariin ja...

Putaanvirran koulu

Putaanvirran koulu

Laajennus | Pihtipudas | 4,00 milj. e

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Pihtipudas. ...

Asunto Oy Valkeakosken Ankkuri

Asunto Oy Valkeakosken Ankkuri

Uudisrakennus | Valkeakoski | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Valkeak...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje