Millainen on hyvä lattia?

Päivämäärä: 4.10.2022

Lattiaan kohdistuu tilan suurin kulutus — ja paljon odotuksia: ulkonäkö, käyttörasitus, kemiallinen rasitus, lämpörasitus, liukkaus, vesihöyryn läpäisevyys, elastisuus, käyttöikä, puhdistettavuus, hinta.

On monia seikkoja, joita tulee huomioida lattiamateriaalia valittaessa. Oikein valittu materiaali kestää vuosikymmeniä ja on muunneltavissa käytön mukaan.

Massalattia taipuu moneen

Massalattioiden käyttö on lisääntynyt viime vuosina paljon. Materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, käyttöominaisuudet ovat monipuolistuneet ja asentaminen on nopeaa.

Tarvitaan sitten varaston, koulun, urheilusalin tai vaikka teollisuuden lattia, Master Chemicalsin valikoimasta löytyy oikea ratkaisu jokaiseen.

”Valikoimistamme löytyy todella laaja-alaisesti eri ratkaisuja kaikkiin käyttötarkoituksiin. Tällä hetkellä pinnalla ovat erityisesti vesihöyryä läpäisevät pinnoitteet ja teollisuuteen tarkoitetut kovia lämpötiloja kestävät pinnoitteet”, kertoo Turkka Suomi Master Chemicalsilta.

Massalattioihin on myös mahdollista saada uniikkeja kuvioita tai esimerkiksi yrityksen logo.

”Olemme olleet mukana toteuttamassa monenlaisia ratkaisuja mm. taideteoksia päiväkodin lattiaan ja on ollut hienoa huomata, mitä kaikkea tuotteillamme voi tehdä.”

 Ylläpito on vaivatonta

Normaaliin massalattioiden puhdistukseen riittää oikeanlainen puhdistuslaikka ja vesi. Ei siis tarvitse käyttää voimakkaita pesuaineita tai kovaa hankausta. Välillä tulee tarve tehdä järeämpää puhdistusta, ja silloin puhdistuksen yhteydessä voidaan käyttää laimeita pesuaineita.

Ennen lattian käyttöönottoa suosittelemme tekemään käyttöönottopuhdistuksen. Puhdistus tulisi tehdä aikaisintaan viikon päästä lattian asennuksen valmistumisesta.

”Massalattioiden vaivaton puhdistaminen on iso etu. Oikean puhdistuslaikan kanssa pelkkä vesi riittää. Näin säästyy sekä aikaa, ympäristöä että materiaalikustannuksia, kun pesuaineiden tarve on vähäistä. Oikein puhdistamalla lattiat säilyvät pitkään hyvinä”, Turkka Suomi lisää.

Pinnoitusjärjestelmät löytyvät sujuvasti osoitteesta www.master-chemicals.fi

Puh. 020 730 8600 

[email protected]

Referenssihankkeet Master Chemicals Oy

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus

Uudisrakennus | Jyväskylä | 35,00 milj €

Jyväskylän Huhtasuolla koululaiset pääsivät koulujen käynnistyessä avariin ja...

Putaanvirran koulu

Putaanvirran koulu

Laajennus | Pihtipudas | 4,00 milj. e

Laajennuskohde rakennustyyppiluokassa peruskoulu, paikkakunnalla Pihtipudas. ...

Asunto Oy Valkeakosken Ankkuri

Asunto Oy Valkeakosken Ankkuri

Uudisrakennus | Valkeakoski | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Valkeak...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän