LunaPRESS ja LunaEXPRESS lyhentävät perustusajan jopa kymmenesosaan

Päivämäärä: 17.1.2013

Lunapress ja Lunaexpress
Pientalon perustustavan valinta, suunnittelu ja toteutus ovat teknisesti jopa rakennushankkeen tärkein vaihe. Perustusten tekeminen on usein työlästä, hidasta sekä hyvin riskialtista. Oikein toteutetut perustusrakenteet takaavat parhaan mahdollisen kosteus- ja rakenneteknisen toimivuuden sekä tukevat oikeita valintoja työn suorittamiseksi.

Lunapress ja Lunaexpress –perustuselementit ovat täydellinen palvelukokonaisuus, joka muodostuu laadukkaista ja energiatehokkaista elementtirakenteista. Lunapress -sokkelielementtien ja Lunaexpress -alapohjaelementtien käyttäminen voivat lyhentää perustusajan jopa kymmenesosaan paikalla rakentamiseen tai raskaisiin betonivaihtoehtoihin verrattuna. Elementtirakenteiden nopea asennus ja laaja toimitussisältö tekevät palvelukokonaisuudesta edullisen.

Tuulettuva ja maanvarainen alapohja
Alapohjan rakennusfysikaalisen toiminnan kannalta tärkein tekijä on tuulettuva Lunapress ja Lunaexpress alapohjajärjestelmä, joka on koneellisesti pakkotuuletettu ryömintätilainen alapohja. Halutessa Lunapress ja Lunaexpress rakenteilla voidaan toteuttaa myös Suomen rakentamismääräyskokoelman

mukainen alapohja, jossa tuuletus tapahtuu sokkelissa olevilla tuuletusaukoilla. Lunapress sokkelielementit soveltuvat käytettäväksi myös kohteissa, joissa alapohja toteutetaan maanvaraisena laattana.

Elementtien suunnittelu ja rakenne
Hyvät suunnitelmat ovat turvallisen ja toimivan toteutuksen sekä terveellisen kodin ehdoton edellytys. Lunapress ja Lunaexpress elementtien kehittynyt suunnittelu ja tehdasolosuhteissa tapahtuva valmistus varmistavat mittatarkan ja viimeistellyn tuotteen. Elementtien kantava teräsrunko muodostuu kuumasinkitystä ohutlevystä valmistetuista profiileista, jotka on asennettu lämmöneristeenä toimivan EPS -eristeen ulko- ja sisäpintaan. Teräsprofiilien asemasta johtuen eristävän rakenteen läpi ei muodostu kylmäsiltoja vaan elementtirakenteessa on yhtenäinen ja tiivis eristekerros. Asennusvalmis rakenne sisältää lämmöneristeen sekä sokkelielementeissä vedeneristeenä toimivan bitumikermin ja valmiin kauniin luonnonkivipinnan. Lunapress -sokkelielementit perustetaan yleensä jatkuvan anturan vaaraan, mutta ne voidaan toteuttaa myös palkkimaisena rakenteena paaluanturoiden varaan.

Lisätietoja: Aulis Lundell Oy / Antti Seppälä 044 0357 540

tai oheisella informaatioyyntölomakkeella

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

As Oy Helsingin Suezinpuisto

As Oy Helsingin Suezinpuisto

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Helsink...

As Oy Kupittaan Peippo

As Oy Kupittaan Peippo

Uudisrakennus | Turku | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Turku. ...

As Oy Eerikinpiha

As Oy Eerikinpiha

Uudisrakennus | Kaarina | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 3 rakenn...

Rakokiven palvelutalo Nastolaan

Rakokiven palvelutalo Nastolaan

Uudisrakennus | Lahti | 10,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa palvelutalot, joka koostuu rakennuk...

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän