Kauppakeskus Sello

Keskeisellä paikalla olevan valtavan rakennushankkeen ensimmäinen vaihe avattiin käyttöön 6. helmikuuta 2003. Aivan ensimmäisen vaiheen vieressä sijainnut Suomen vanhin hypermarket, vuonna 1971 valmistunut Maxi-market purettiin pian Sellon ensimmäisen vaiheen valmistuttua vuonna 2003, kun paikalle alettiin rakentaa Sellon toista vaihetta. Vanha Maxi oli avoinna viimeisen kerran 1. helmikuuta 2003.

Ensimmäisessä vaiheessa avattiin K-Citymarket ja sen vastapäätä "uusi Maxi", joka ehti toimia runsaan vuoden, ennen kuin se Elannon ja Helsingin Osuuskaupan yhdistyttyä muutettiin HOK-Elannon Prismaksi. Myymälä avattiin Prisman nimellä 28. huhtikuuta 2004. Sellon toinen vaihe avattiin 14. syyskuuta 2005. Sen myötä kauppakeskukseen tuli yli 160 liikettä.

Lokakuun lopulla 2008 avattiin elokuva- ja vapaa-ajankeskus Sello Rex (nyk. Sello Vapaa-ajankeskus), jonka myötä liikkeiden määrä ylitti 170.

Sellon itäpuoliselle tontille valmistui vuonna 2008 Panorama Tower -niminen 17-kerroksinen toimistotornitalo. Junaradan pohjoispuolella Panorama Toweria vastapäätä valmistui vuoden 2010 lopussa 21-kerroksinen Leppävaaran torni, ja elokuvateatterin viereen rakennettiin 17-kerroksinen kerrostalo Sellonhuippu, joka valmistui lokakuussa 2011.

Kuva: Kauppakeskus Sello

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Innogreen

Innogreen Oy

Kauppakeskus Sellossa haluttiin uudistaa keskusaluetta. Toiveena olisi jokaisesta kerroksesta näkyvä puisto, joka toimisi houkuttelevana kohtaamispaikkana. Puiston kasveja sijoiteltiin eri tasoihin, mutta puistomaisiin ryhmiin. Väleihin sijoiteltiin levähdyspaikoiksi penkkejä. Kasveja on runsaasti, mutta kaikki ruukut ovat liikuteltavissa. Puistosta löytyy muun muassa Oodistakin tuttua Bucida Bucerasta, peikonkämmentä, lyyraa ja vehkaa. Vaikka kasveja on runsaasti ja monenlaisia, on puisto silti kepeän ja kutsuvan näköinen.


Novosan Oy

Novosan Oy

Leppävaaran Kauppakeskus Sello on ollut asiakkaamme jo vuodesta 2010. Se on siis elänyt kanssamme koko tuote- ja palveluelinkaaremme. Meille oli hyvin luonnolliselta, että ensimmäinen asiakkaamme, jolla kokonaisprosessiamme tarjottaisiin, olikin juuri Sello.

Kauppakeskuksen wc-tilojen uudistuksen ohessa toteutimme näyttävät ja toimivat WC-tilat myös Sellon Finnkino -elokuvateatteriin. Tällaisia WC-tiloja on erityisen hauska toteuttaa, kun käyttöympäristö tarjoaa jo sinällään monipuolisen ja jännittävän teeman, jota jatkaa WC-tiloihin.

Sellon hankeprojektissa on käytetty Novosanin tuotteista

Teksti: Novosan Oy


Liitetyt tuotteet

Pala-peilikaapit

Novosan Oy

Leppävaaran Kauppakeskus Sello on ollut asiakkaamme jo vuodesta 2010. Se on siis elä ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aito Säästöpankki Tampere

Biltema Lappeenranta

Biltema Mikkeli

Borealis / Rentokil Initial yhteistyö

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje