Iccunan lasiliukuovilla näyttäviä ja kestäviä kokonaisuuksia

Päivämäärä: 12.1.2023

Iccuna Oy:n lasiliukuovien kestävyys on huippuluokkaa. Toimitusjohtaja Teemu Haapalahden mukaan tämä korostuu rakennustyömaalla, jossa lämpötila ja kosteus saattavat vaihdella suuresti. Iccunan laadukkaat lasiliukuovet kestävät nämä olosuhteiden muutokset hyvin ja säilyttävät ensiluokkaisuutensa.

– Lisäksi tarvikkeita siirrellessä ei useinkaan vältytä siltä, ettei jokin osuisi oven pieleen. Iccunan liukuovet sietävät materiaalinsa ansiosta hyvin mahdollisia kolhuja ilman, että niistä jäisi jälkiä. Näin säästytään ylimääräisiltä paikkailuilta.

Lasiliukuovien puitemateriaalina on saksalaisen Veka AG:n laatuvalvottu PVC-komposiitti. Iccunan tuotteet teräsvahvistetaan yrityksen omalla tehtaalla Nivalassa. Ekologisesti valmistetuilla lasiliukuovilla on kymmenen vuoden takuu.

Iccunan tyylikäs lasiliukuovi on käytössä huoltovapaa, ja myös puitteiden väri säilyy hyvänä.

Isolla lasipinnalla avaruutta ja tilantuntua

Lasiliukuovilla ja ikkunoilla on mahdollista toteuttaa isoja avattavia lasipintoja kustannustehokkaasti. Iccunalla on tarjolla useita eri vaihtoehtoja.

Iccunan valikoimasta löytyy kaksi-, kolme- ja neljäosaisia kokonaisuuksia. Esimerkiksi kahdesta liukuovesta ja kahdesta ikkunasta muodostuu neljäosainen kokonaisuus. Kolmiosaisessa ratkaisussa voi olla yksi liukuovi, joka sijoitetaan keskelle, tai kaksi liukuovea, joiden keskelle asennetaan kiinteä ikkuna.

Lisää avaruutta sisätiloihin saadaan sijoittamalla näiden yläpuolelle isot ikkunat.  

Energiataloudellinen lasiliukuovi

Lasiliukuovi on myös energiataloudellinen ratkaisu. Siihen vaikuttavat muun muassa lasielementtien u-arvo, g-arvo, ilmatiiviys sekä välilistan ja karmien materiaali. Kylmyys ja kosteus pysyvät ulkona Iccunan lämpöä eristävän kennorakenteen ansiosta.

– Lasiliukuovissa käytämme vakiona lasielementtiä, jonka u-arvo on noin 0,5 W/m2K. Ja mitä enemmän lasiliukuovessa on lasia suhteessa karmimateriaaliin, sitä pienempi on lasiliukuoven u-arvo, Teemu Haapalahti toteaa.

Ikkunan energiatehokkuuteen vaikuttava g-arvo kertoo puolestaan kuinka paljon lasi läpäisee auringon säteilyä. Lasiin on mahdollista lisätä suojapinnoite, joka heijastaa osan auringon säteilystä takaisin.

Toimitusjohtaja Teemu Haapalahti mainitsee, että g-arvolla on merkitystä paitsi asumisviihtyvyyden myös energiataloudellisuuden kannalta. Kun aurinko ei kesäkuumalla pääse paistamaan täydeltä terältä sisätiloihin, heijastuu tämä jäähdytyksen tarpeeseen.

Käytettävyys avainasemassa

Nimensä mukaisesti lasiliukuovi avautuu sivulle liu’uttamalla. Nostoliukuoven alaosassa on pyörät, joiden ansiosta se liukuu keveästi. Oven liukusuunta voidaan valita tilaan sopivaksi.

Lasiliukuoven käyttö on helppoa ja vaivatonta. Ovessa on vakiona painike sisäpuolella ja sormivedin ulkopuolella.

Neliöiden tehokkaan käytön kannalta on tärkeää, että liukuovi säästää tilaa verrattuna perinteiseen sivulle avattavaan oveen.

Tilojen esteettömyyttä tukee mahdollisuus upottaa lasiliukuoven kiskot lattiatasoon.

Iccuna Oy on valmistanut lasiliukuovia Nivalassa sijaitsevassa tehtaassa vuodesta 2015 lähtien. Korkean kotimaisuusasteen ansiosta Iccunan tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Tuotteiden valmistuksen lisäksi Iccunalla on asennuspalvelu. Toimitusjohtaja Teemu Haapalahden mukaan tälle on yhä enemmän kysyntää ja tilaajat arvostavat avaimet käteen -toimitusta.

Lisää tuotteesta Liukuovet

Liukuovet

Liukuovi on kevyt ja tyylikäs. Lasiovet ulos tuovat ihastuttavaa avaruutta ja valoisuutta tilaan. Lasiliukuovi luo illuusiota suuresta ikkunasta tai lasiseinäistä, ollen kuitenkin helppo ja kevyt käyttää. Kippi-liukuovi soveltuu erinomaisesti terassi- tai parvekeoveksi paikkaan, johon halutaan tilan tuntua tuova lasitus sisä- ja ulkotilan välille, ja missä perinteisesti sivulle avautuvalle ovelle olisi vain vähän tilaa.

Iccuna liukuovi
Kippi-liukuovi

Kippi-liukuovi

Valoisa ratkaisu pieneen tilaan.

Lue lisää

Iccuna liukuovi tuote-esite
Materiaalipankki

Materiaalipankki

Lataa objektit, esitteet ja muut dokumentit ja asiakirjat.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

suunnittelijalle + BIM
Iccuna liukuovi tuotekortti
Iccuna liukuovi asennusohje
Liukuovi
Kippi-liukuovi
Iccuna Liukuovet video

Iccuna Liukuovet video

Tutustu Iccuna liukuovi tuotteisiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Iccuna Oy

Samu Haberin saunaparatiisi

Samu Haberin saunaparatiisi

Nelosen Huvila ja Huussi -ohjelman Samu Haberin saunaparatiisi -jaksossa koke...

Tuusulan Asuntomessut 2020

Tuusulan Asuntomessut 2020

Tuusula

Asuntomessualue sijaitsee vain 30 kilometrin päässä Helsingistä aivan Tuusu...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän