Hulevedet haltuun Raineolla

Päivämäärä: 8.6.2020

Hulevesien hallinta on tullut osaksi rakentamisen suunnittelun ja toteuttamisen arkea.  Ilmastonmuutos asettaa meille haasteita, jotka jokaisen kiinteistön on otettava huomioon. Sadepäivien ja hetkittäisen sateen määrät ovat kasvaneet, mikä näkyy kasvaneissa hulevesien määrissä. Myös talvet ovat muuttuneet lauhemmiksi, mikä näkyy meillä talvitulvien lisääntymisenä. Kaupungistumisen myötä rakennamme tiiviimmin, ja rakentamisen trendit ohjaavat pinnoittamaan yhä suuremman osuuden tonttialueesta. Tämä vähentää luonnollisesti imeyttävää pinta-alaa ympäristössämme ja näin meillä on yhä laajempia vettä läpäisemättömiä alueita. Hulevedet on otettava huomioon kiinteistöjä suunniteltaessa, rakennettaessa ja koko kiinteistön elinkaaren aikana.

Hulevedet kiinteistön omistajan vastuulla

Juridisesti hulevesien hallinta on lähtökohtaisesti kiinteistön omistajan vastuulla. Kiinteistön omistajan on huolehdittava kiinteistöltään koottujen hulevesien hallitusta johtamisesta tai imeyttämisestä, sekä koottujen hulevesien laadusta. Kiinteistön omistajan tulee huolehtia, ettei kiinteistöltä kerätyt hulevedet aiheuta vaaraa ympäristölle tai pohjavesille. Lisäksi kiinteistön omistajan tulee huolehtia veden laadusta, jos se johdetaan kunnalliseen verkkoon. Maastoon tai kunnalliseen verkkoon johdettavan veden tulisi vastata puhtaudeltaan sadevettä. Hulevesien hallinnan velvoitteet on kirjoitettu myös rakentamisen lainsäädäntöön. Ympäristönsuojelulaki, maankäyttö- ja rakennuslaki, vesihuoltolaki, sekä asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteista ottavat kantaa hulevesien hallintaan. Lainsäädännölliset velvoitteet koskettavat niin laitoksia, kaavoittajia kuin kiinteistön omistajia.

Raineolla ratkaiset hulevesien hallinnan ongelmat

Hulevesien käsittelyn ei tarvitse kuitenkaan olla ongelma. Pipelifen ratkaisu hulevesien hallintaan on Raineo®. Raineo® järjestelmäkokonaisuus kattaa tuotteet hulevesien keräämiseen, johtamiseen, puhdistamiseen, viivyttämiseen, imeyttämiseen ja varastointiin. Raineo® ratkaisuista löydät tuotteiden lisäksi palvelut järjestelmän toimivuuden seurantaan ja toiminnan ylläpitämiseen. Raineo® valikoiman avulla rakennat järjestelmän yksittäisen kiinteistön tarpeeseen tai laajempiin kokonaisuuksiin, joilla huolehdit esimerkiksi pysäköintialueen, huoltoaseman, kerrostaloalueen ja teollisuusalueen hulevesien hallinnasta ja puhdistamisesta. Järjestelmäkokonaisuus on suunniteltu pohjoismaiset olosuhteet huomioiden.

Hulevesien imeyttäminen säiliöllä tai Stormbox®:lla

Hulevesien viivyttäminen tai imeyttäminen maastoon on yksi keskeisiä hulevesijärjestelmien komponentteja. Pipelife tarjoaa hulevesien viivyttämiseen ratkaisun kahteen menetelmään perustuen: Stormbox® moduuleihin tai putkista toteuttaviin säiliöihin perustuen. Tutustu hulevesiratkaisuihin raineo.fi sivuiltamme ja tilaa suunnittelupaketti. Pipelife järjestää myös suunnittelijakoulutuksia Raineo® järjestelmästä ja suunnittelumateriaaleista.

Lisätietoa hulevesiratkaisuista, suunnittelijamateriaaleista tai koulutuksista saat Raineo® asiantuntijoiltamme!

Referenssihankkeet Pipelife Finland Oy

Pyynikin sosiaali ja terveystalo

Pyynikin sosiaali ja terveystalo

Uudisrakennus | Tampere | 35,00 milj €

Rakennuksen bruttoala on noin 17000 m2, ja sen lisänä pysäköintihalli. Lasiju...

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Hulevesien viivytyssäiliö Ritaharjussa

Hulevesien viivytyssäiliö Ritaharjussa

Oulu

Kiinteistökohtainen hulevesien viivytyssäiliö asennettiin Oulun Ritaharjun ka...

Oulun pohjoinen alikulku

Oulun pohjoinen alikulku

Oulu

Oulussa Rautatienkadun ja Kajaanintien risteyksen eli pohjoisen alikulun tulv...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän