Oulun pohjoinen alikulku

Oulussa Rautatienkadun ja Kajaanintien risteyksen eli pohjoisen alikulun tulvat ovat saaneet viime vuosina julkisuutta lehtien palstoilta. Rankkasateiden aiheuttamalle tulvimisongelmalle haettiin pysyvää ratkaisua yhteistyössä Oulun veden, Onnisen, Pipelife Finlandin ja WSP Finlandin kanssa.

Teksti: Pipelife Finland Oy


Toimivan ratkaisun löytyminen kohteeseen oli haastavaa vastaanottavan hulevesiverkoston rajallisen vastaanottokapasiteetin ja asennuspaikasta johtuvien tekijöiden vuoksi. Asennuspaikan teki haastavaksi rajallinen asennustila, junaradan läheisuuden takia.

Ratkaisu löytyi Pipelifen hulevesijärjestelmästä, jonka avulla viivytetään alikulun kupeeseen suunnitellulle hulevesipumppaamolle tulevia hulevesiä. Suunnittelun ja toteutuksen tavoitteeksi otettiin, että Pipelife Stormbox hulevesikaseteista ja Jenga-kaivoista rakennettu viivytysjärjestelmä ratkaisee tulvaongelman iäksi.

- Hulevesijärjestelmän mitoituksen lähtökohdaksi otettiin, ettei kyseinen paikka tulvisi enää koskaan, Pipelifen tuotepäällikkö Mika Ervasti valottaa suunnittelun lähtökohtia.

- Todellisuudessa käytimme sadan vuoden toistuvuusaikaa sadantaennusteissa, joten todennäköisyys tulvimiselle on varsin pieni. Tavoitteena on ettei kohde tulvisi enää, kertoo Sari Pietilä WSP Finlandista.

Viivyttäminen todettiin nopeasti ainoaksi mahdollisuudeksi suojella Pohjoinen alikulku tulvimiselta.

Pipelife hulevesijärjestelmä asennettiin kohteeseen kesällä 2016. Pipelife toimitti kohteeseen hulevesien viivytysjärjestelmän kalvoituksineen ja kalvojen hitsaustöineen. Kohteeseen asennettiin 1064 Stormbox kasetista koostuva viivytysjärjestelmä, joka ympäröitiin vedenpitävällä kalvoituksella. Kokonaisuuteen kuului lisäksi JENGA-PE-kierresaumaputkella toteutetut virtauksensäätökaivot.

Hanke suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä WSP-Finlandin ja Onnisen Pohjois-Suomen Inframyynnin kanssa. Kohteen urakoinnista vastasi Kreate Oy.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Hankkeessa mukana olevat yritykset

Maanrakennusurakoitsija
Kreate Oy
Rakennuttajakonsultti
Proxion Oy
Rakennuttaja
Oulun yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Pipelife Finland Oy

Lastensairaala

Lastensairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 175,00 milj €

Uusi lastensairaala on valmistunut rakennuksena ja taloteknisesti. Ensimmäise...

Hulevesien viivytyssäiliö Ritaharjussa

Hulevesien viivytyssäiliö Ritaharjussa

Oulu

Kiinteistökohtainen hulevesien viivytyssäiliö asennettiin Oulun Ritaharjun ka...

Hulevesikasettien asentaminen Kivikkokankaalla

Hulevesikasettien asentaminen Kivikkokankaalla

Oulu

Elokuussa 2019 Oulun Kivikkokankaalle asennettiin Pipelifen Stormbox II -hule...

Pyynikin sosiaali ja terveystalo

Pyynikin sosiaali ja terveystalo

Uudisrakennus | Tampere | 35,00 milj €

Rakennuksen bruttoala on noin 17000 m2, ja sen lisänä pysäköintihalli. Lasiju...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän