FF-FLOOR - materiaalitehokas lattiaratkaisu

Päivämäärä: 5.7.2022

Finnfoamin kehittämä FF-FLOOR on maanvaraisen alapohjan lattiaratkaisu, joka käyttää ainutlaatuisen 3D-rakenteensa ansiosta 30 % vähemmän betonia, kuin perinteiset ratkaisut, tuoden samalla alapohjarakenteelle 20 % enemmän lujuutta. Tuote on kosteusteknisesti turvallinen ja helposti asennettavissa.

Muottiteknologialla valmistetussa ratkaisussa eristelevyihin on tehty ristikkomaiset urat. Lukkopontattujen eristelevyjen päälle valettu betoni täyttää urat ja muodostaa samalla itselleen alapohjaan ristikkomaisen tukirakenteen. Toimitukseen kuuluu myös mittatilauksena järjestelmään tehty raudoitusverkko, joka asennetaan eristeessä oleviin uriin. Tällöin niiden päällä ei tarvitse työmaan aikana kävellä käytettäessä valussa kuitubetonia, joka on myös suositusten mukainen ratkaisu.

FF-FLOOR pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä

Materiaali- ja energiatehokas FF-FLOOR-ratkaisu pienentää rakennusten hiilijalanjälkeä niin rakennusvaiheen kuin rakennuksen käytönkin aikana ja sujuvoittaa rakennusprojekteja. FF-FLOOR-eristeen päälle valettavalla nopeasti kuivuvalla betonilla pystytään ratkomaan myös työmaiden aikatauluhaasteita.

FF-FLOOR-lattiaratkaisun edut:

FF-FLOOR 100 mm:n betonilaatta vs. perinteinen 100mm:n betonilaatta:

  • betonimäärä vähenee 30 % = pienempi hiilijalanjälki
  • betonilaatan lujuus kasvaa 20 %
  • nopea asentaa: yksi tiivis eristekerros + teräsverkko #300
  • pienempi teräksen kulutus
  • haihtuvan veden määrä on FF-FLOOR ratkaisussa pienempi
  • betonin ja eristeen välillä parempi tartunta

Katso tuotevideoLue lisää FF-FLOOR-lattiaratkaisusta alla olevasta linkistä:

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi