Energiatehokkuus ei vaadi putkiremonttia

Päivämäärä: 10.5.2022

Vesi on taloyhtiöiden suurin energiasyöppö, sillä merkittävä osa energiakustannuksista koostuu vedestä. Taloyhtiö voi saada huomattavaa energiansäästöä aikaan jo muutamassa vuodessa valitsemalla oikean vedenmittausjärjestelmän. Entä jos putkiremontti ei olekaan ajankohtainen?

Putkiremontti on kallis projekti taloyhtiölle ja siksi siihen harvoin ryhdytään kevyin perustein. Energiatehokkuutta miettiessä putkiremontti kuuluu pohdittavien asioiden listalle. Marraskuussa 2020 voimaan tullut energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpaneva lakiuudistus on aiheuttanut täysin perusteltuja kysymyksiä taloyhtiöissä. Jos putkiremontti on tehty ennen mittariasennusten pakollistamista, tarkoittaako tämä, että kallis investointi olisi jälleen edessä?

Markkinoilla on tarjota kotimaisia vedenmittausjärjestelmiä, joiden asentaminen putkiremontoituun asuinkiinteistöön on täysin mahdollista - vaikka heti, sanoo myyntipäällikkö ja vedenkulutustiedon asiantuntija Jouni Olsen Vertolta.

Me Vertolla olemme jo ennen lakiuudistusta halunneet tarjota taloyhtiöille matalan kynnyksen ratkaisuja vedenmittaukseen, energiatehokkuuteen ja kulutuksenmukaisen vesilaskutuksen käyttöönottoon. Verton järjestelmässä anturin mitta ei ole ongelma eikä järjestelmän asennus vaadi putkiremonttia, vaikka putkitöiltä ei täysin voikaan välttyä, Olsen jatkaa.

Kulutukseen perustuvalla vesilaskutuksella säästöä

Vedenmittauksen laskutus-, rajapinta-, ylläpito- ja huoltoratkaisut tekevät taloyhtiön vesitaloudesta helppoa. Kulutustietojen siirtyminen automaattisesti laskutukseen helpottaa isännöintiä. Virheiden mahdollisuus kulutustiedoissa pienenee automaation myötä ja eikä kulutustietojen keräämiseen taloyhtiöiden teknisistä tiloista kulu aikaa. Laskutus voidaan jaksottaa pienemmälle laskutusvälille, jolloin tasauslaskukäytäntö voidaan unohtaa. Järjestelmä myös hälyttää vuodoista ja merkittävistä poikkeamista vedenkulutuksessa.

Vesilaskutuksen tehostaminen vapauttaa isännöinnissä aikaa olennaiseen. Lisäksi kulutuksenmukainen laskutus on oikeudenmukaista. Kun vedenkulutusta mitataan, seurataan ja laskutetaan huoneistokohtaisesti, maksaa jokainen asukas juuri siitä, mitä kuluttaa. Ja säästöä syntyy, Olsen sanoo.

Lisää tuotteesta Smartvatten Verto vedenmittausjärjestelmä

Smartvatten Verto vedenmittausjärjestelmä

Vedenkulutuksen mittaaminen palveluna

Smartvatten Hub tarjoaa luotettavan ja kokonaisvaltaisen vedenkulutuksen mittaamisen ratkaisut markkinoiden johtavalla ohjelmistolla ja teknologialla. Tilakohtaisen vedenkulutuksen mittaamisen ratkaisumme Smartvatten Verto koostaa kiinteistösi vedenkulutustiedot helposti tarkasteltavaksi kokonaisuudeksi, auttaa ymmärtämään kiinteistön vedenkulutusta ja ohjaa tehokkaampaan vesitalouteen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

SMARTVATTEN VERTO
Yhteystiedot

Yhteystiedot

Palvelemme koko Suomen alueella.

Lue lisää

Smartvatten Verto materiaalipankki

Smartvatten Verto materiaalipankki

Täältä löydät vapaasti käytettävät materiaalimme.

Lue lisää

Verto on LVI-suunnittelijan valinta
Verton opas järkevään vedenkäyttöön
Isännöinti on helpompaa Verto-vedenmittausjärjestelmän ansiosta
Verto-kodissa kulutus laskee tutkitusti 30%
VertoBlue

VertoBlue

Katso video

Lue lisää

Referenssihankkeet Smartvatten Oy

Ulvilantie 29 As Oy linjasaneeraus

Ulvilantie 29 As Oy linjasaneeraus

Sisp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

As Oy Ulvilantie 29 perustettiin vuonna 1957 sen ajan suurinmpana arvalainoit...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän