Bender L- ja T-tuki päätyponteilla

Päivämäärä: 28.2.2020

Benders L- ja T-tuella on laaja käyttöalue, yksityisistä pihoista, suuriin julkisten ympäristöjen rakennushankkeisiin. Kaikki Benders-tuet valmistetaan päätypontattuina, jotta asennuksessa on käytettävissä paras vakaus ja tehokkuus. Niissä on myös tyylikäs rullattu pinta. Tuet voidaan tilauksesta tehdä myös määrämittaisina, sekä kalteviksi leikattuina.

Benders-tukimuurit ovat ympäristönäkökulmasta katsottuna erinomainen valinta betonin pitkän elinkaaren ja vähäisten kunnossapitovaatimusten ansiosta. Taloudellisesti ajateltuna on myös projektin kannalta oikein valita Benders-tukimuurit, koska jokaisen elementin päädyt ovat varustettu päätyponteilla. Päätyponttaus yksinkertaistaa ja tehostaa asennusta merkittävästi, koska tuet lukkiutuvat suoraan kiinni toisiinsa. Tästä muodostuu tukeva liitos, jolloin erillistä jälkivalua, eikä säätöjä tarvita. Tuloksena ovat suorat, kauniit ja vakaat tukimuurit.

Suurin päätyponttauksen käytöstä saatava hyöty on nopea ja tehokas asennus ilman jälkivaluja ja säätöjä!" – Andreas Bengtsson, tuotannonjohtaja L-tukitehtaalla Flodassa

Benders-tukimuureja valmistetaan korkeuksilla 400 mm–4 800 mm. Tukimuurien tärkein tehtävä on esteettisesti miellyttävällä tavalla tasoittaa korkeuseroja puistossa tai liikenneympäristössä. Niitä voidaan myös käyttää materiaalitaskuina käsittelemään erilaisia materiaalityyppejä ja erottelemaan ne toisistaan. Muita ympäristöjä, joissa tukimuurien käytännöllistä tarkoitusta ja tyylikästä pintaa hyödynnetään, ovat esimerkiksi puutarhat, asuinalueet, urheilurakennelmat, maatalojen pihat, parkkipaikat ja talteenottolaitokset. Tyylikästä ympäristöä palvelevan rullatun pinnan ohella meillä on myös mahdollisuus toimittaa värjättyjä tukia ympäristön vaatimusten mukaan.

Kaikki Benders-tukimuurit on varustettu hyväksytyillä nostolenkeillä, jotka ovat valettu jokaiseen L- ja T-tukeen, jotta tukielementit voidaan nostaa paikoilleen muuria vahingoittamatta. Tukimuurit nostetaan paikoilleen nostolenkkeihin kiinnitettävän nostolukon avulla.

Erikoissovitteisia tukimuureja voidaan valmistaa yksittäisissä projekteissa ilmenevien erilaisten tarpeiden mukaan. Voimme mm. sovittaa tukielementin pituuden käyttämällä erikoispituuksia ja kaltevuuksia. Tekemällä muuriin uria, jotka muokkaavat ulkonäköä, saamme yksinkertaisilla keinoilla luotua viihtyisän ympäristön.

Tukimuureihin saa Bendersiltä myös sinkityt kaiteet ja kiinnikkeet 1.3.2020 alkaen. Mitat: 1000x1100mm tai 2000x1100mm.

Referenssihankkeet Benders Suomi Oy

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Asunto Oy Munkkiniemen Kadetti

Helsinki

Näyttävä 1918 valmistunut Eliel Saarisen suunnittelema jugendrakennus on toim...

Kauppakeskus Ainoa

Kauppakeskus Ainoa

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa on valmistunut ja avattu koko...

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Alavan A2 sairaalakoulu Kuopio

Uudisrakennus | Kuopio | Ei tiedossa

Alavan sairaalan, entiseltä nimeltään Savon Lastenlinnan rakennukset ovat p...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi