Valitse pihakiveksi pihatiili

Päivämäärä: 22.5.2018

Poltetun tiilen käyttö piha-alueiden katteena on hyvässä kasvussa. Kuten julkisivutiilet, keraamiset pihatiilet poltetaan yli 1000 °C lämpötilassa luonnon raaka-aineista eli savesta ja hiekasta. Ne ovat pitkäikäisiä ja kestävät hyvin pohjoisen vaativia olosuhteita.

Keraamisten pihatiilien valikoimasta löytyy ratkaisu niin idylliseen puutarhaan kuin moderniin kaupunkimaisemaankin. Saatavilla on antiikkisen rouheita, ulkomuodoltaan jo valmiiksi patinoituneita pihatiiliä, joissa pintamuotoilussa ja väreissä on luontaista vaihtelevuutta. Toista tyylisuuntaa edustavat suorareunaiset, väreiltään syvemmät pihatiilet.

Uusi pihatiilikoko 150x150 mm

Kevään 2018 uutuutena Wienerberger esittelee 150x150 mm pihatiilisarjan, josta löytyy neljä eri väriä punaisen, ruskean, harmaan ja mustan eri sävyissä. Uutuustiilet ovat 65 mm vahvuisia ja soveltuvat sekä oleskelualueiden että ajoväylien katteeksi.

Piharatkaisun ilmeeseen saa vaihtelua yhdistelemällä useita pihatiilivärejä ja eri ladontakuvioita. Pihatiilien luonnonläheiset värisävyt sopivatkin harmonisesti yhteen. Erityisesti kohteissa, joissa on tiiliverhoiltu julkisivu, keraaminen pihatiili jatkaa kauniilla tavalla tiili-ilmettä seinärakenteesta ulkopintoihin. Rakennukset, pihat ja aukiot muodostavat siten yhtenäisen, viihtyisän kokonaisuuden.

Keraamisella pihatiilellä hyvä kulutuskestävyys

Keraamisten pihatiilien, kuten muidenkin päällystekivien asennuksessa, noudatetaan samoja työmenetelmiä. Hyvällä ja huolellisella pohjustustyöllä on oleellinen merkitys kauniin ja kestävän piha-alueen aikaansaamiseksi. Pihatiilet asennetaan tyypillisesti 2-3 mm hiekkasaumalla, mutta myös laastisauma on mahdollinen.

Poltetut pihatiilet eivät haalistu vuosienkaan käytön jälkeen vaan pitävät hyvin värinsä. Puhtaina luonnontuotteina pihatiilet ovat tarvittaessa myös helposti kierrätettävissä.

Referenssihankkeet Wienerberger Oy Ab

Kulttuuritalon peruskorjaus

Kulttuuritalon peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingissä Kalliossa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo on ...

Kokous-  ja kongressihotelli Paasitorni Helsinkiin

Kokous- ja kongressihotelli Paasitorni Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | 25,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Lielahtikeskus Tampereelle

Lielahtikeskus Tampereelle

Uudisrakennus | Tampere | 50,00 milj €

NCC:n kehittämä ja rakentama Tampereen Lielahtikeskus on monipuolinen kaupan...

Varma-talo, Salmisaari

Varma-talo, Salmisaari

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Salmisaaren voimalan entiselle hiilivarastoalueelle nousseessa toim...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän