Tiilipalkit viimeistelevät muuratun julkisivuilmeen

Päivämäärä: 8.3.2022

Näyttävää tiilipintaa uutuustiilillä

Pohjola Rakennus rakentaa parhaillaan Helsingin Vallilaan koteja sadoille uusille asukkaille. Uudet asuinkorttelit sijoittuvat Vallilan korkeimmalle harjanteelle, Karstulantien ja Sammatintien varrelle. Kaikki viisi uutta kerrostaloa ovat betonirunkoisia ja julkisivut puhtaaksimuurattua tiiltä. Kerrostalojen julkisivuilme on suunniteltu sointuvan kauniisti yhteen alueen jo olemassa olevien, pääasiassa rapattujen asuintalojen kanssa.

─ Tiilijulkisivu antaa rakennuksille kestävän sääsuojan ja luo rakennukselle arvokkaan, ajattoman ilmeen. Wienerbergerin uudet Vuolu-tiilet viehättivät erityisesti niiden pintastruktuurin vuoksi. Myös tiilien harmaankirjavat sävyt Utu ja Sumu istuivat hyvin suunnitelmiimme. Valmistuneet julkisivupinnat ovat jopa ylittäneet odotuksemme, kertoo arkkitehti Marcel Ulmer Huttunen-Lipasti Arkkitehdeistä.

Tiilipalkit osana julkisivua erityisesti esteettisistä syistä

Viiden kerrostalon yhteenlaskettu julkisivupinta on noin 9000 m2. Osana tiiliverhousta julkisivuihin toimitetaan yli 2000 asennusvalmista tiilipalkkia pääasiassa ikkuna-aukkojen ylityksiin ja parvekerakenteisiin.
─ Vallilan Monumentissa ikkunasmyygit ovat kahden tiilen syvyisiä, joten ylityksen toteutus tiilipalkeilla oli tässä kohteessa ulkonäöllisistä syistä erityisen tärkeää, Marcel Ulmer toteaa.
Vallilan Monumentissa tiilipalkissa käytetään ilmeeltään samaa tiiltä kuin muualla tiiliverhouksessa. Siten muurausilme on koko seinän osalta yhtenäinen ja viimeistelty.

Tiilipalkkien suunnittelu on yhteistyötä

Tiilipalkkien suunnittelun lähtökohtana ovat julkisivun arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat. Lähtötietoina tarvitaan muurauksen kannakoinnin perusperiaatteet, liikuntasaumojen sijainnit ja mahdolliset erityiskuormitukset. Lisäksi tarvitaan julkisivumuurauksen tiilityypit, mitat, korot sekä tiilen limitys ja jako. Näiden pohjalta Wienerbergerin suunnittelupalvelu mitoittaa tarvittavat palkkiratkaisut ja toimittaa tilaajalle palkkirakenteiden tuotantokuvat ja tarvittavat asennusohjeet.

─ Lähtökohtaisesti julkisivumuuraus kannattaa tukea perustuksille. Tiilipalkkijärjestelmän avulla julkisivumuuri voidaan myös kannakoida kantavista rakenteista. Tällöin teräskonsolit kannattavat tiilipalkkia, jonka päältä muuraustyö alkaa normaalisti. Myös esimerkiksi nurkkaikkunat, julkisivun ulokkeet sekä korkeat tiilirakenteet vaativat yleensä konsolikannakointia kuormituksen jakamiseksi, Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas huomauttaa.

Tutustu Vallilan uusissa kerrostaloissa käytettyihin Vuolu-tiiliin.
Lue lisää tiilipalkeista alla olevasta linkistä.

Lisää tuotteesta Julkisivutiilet

Julkisivutiilet

Poltetut TERCA-tiilet luokitellaan värin mukaan punaisiin, punaisenkirjaviin, tummankirjaviin ja vaaleisiin julkisivutiiliin.

Julkisivutiilien valikoima
Julkisivumuuraus
Laatu & Vastuullisuus
Tiilipalkit
Yhteystiedot
Pihatiilien asennus
EPD - tiedostot
Punatiilet EPD

Punatiilet EPD

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Vaaleat tiilet EPD

Vaaleat tiilet EPD

Tutustu tuotteen ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Wienerberger Oy Ab

Kulttuuritalon peruskorjaus

Kulttuuritalon peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingissä Kalliossa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo on ...

Kokous-  ja kongressihotelli Paasitorni Helsinkiin

Kokous- ja kongressihotelli Paasitorni Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | 25,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla H...

Lielahtikeskus Tampereelle

Lielahtikeskus Tampereelle

Uudisrakennus | Tampere | 50,00 milj €

NCC:n kehittämä ja rakentama Tampereen Lielahtikeskus on monipuolinen kaupan...

Varma-talo, Salmisaari

Varma-talo, Salmisaari

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Salmisaaren voimalan entiselle hiilivarastoalueelle nousseessa toim...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi