Uusi Steni Vision Standard -valikoima

Päivämäärä: 14.10.2022

Julkaisemme nyt uuden Steni Vision Standard -valikoiman. Jopa 64 vakiokuviota eri ilmeillä ja värivaihtoehdoilla.

Steni Vision -julkisivulevyillä voit luoda täysin omanlaisen ja ainutlaatuisen julkisivun. Voit joko luoda täysin yksilöllisen julkisivun Steni Vision Custom -levyillä tai valita valmiin pinnan Steni Vision Standard -valikoimasta.

Uusi Steni Vision Standard -valikoima sisältää peräti 64 eri pintavaihtoehtoa, mukaan lukien laajan valikoiman erilaisia materiaaleja, kuten metallia, puuta ja kiveä. Malliston on suunnitellut alankomaalaisen M2uur-suunnittelutoimiston kokenut suunnittelija Freekje Vervoord, jonka erikoisalaa on uniikkien kuvatiedostojen suunnittelu.

Lataa PDF ja tutustu uuteen Steni Vision Standard -mallistoon kokonaisuudessaan

Lataa Steni Vision -esite

MIKSI VALITA STENI VISION STANDARD?

Steni Vision -julkisivulevyt ovat fiksu valinta monestakin syystä. Julkisivulevyt kestävät aikaa, kun taas valo ja ympäristön rasitukset saavat monet muut materiaalit haalistumaan tai kulumaan nopeasti ja epätasaisesti. Lisäksi Steni-levyjen asentaminen on halvempaa sekä nopeampaa verrattuna moniin muihin julkisivumateriaaleihin. Levyt ovat lähes huoltovapaita ja niillä on jopa 60 vuoden takuu.

Kysyimme suunnittelija Freekje Vervoordilta, mitkä ovat hänen mielestään Steni Vision -levyjen suurimmat hyödyt rakennuksen omistajan kannalta verrattuna luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun, kiveen tai metalliin:

– Luonnonmateriaalit ovat täysin ainutlaatuisia, joten jokainen levy on erilainen. Otetaan esimerkiksi suosittu marmori Bianco Carrara, joka on paljon käytetty ja erittäin pidetty materiaali. Huono puoli on, että se on kallista ja epäekologista, sillä se ei ole uusiutuvaa. Marmori asettaa myös useita teknisiä haasteita. Onkin tavallista, että marmorinen julkisivu täytyy vaihtaa usein värjäytymisen, likaantumisen tai muun kulumisen vuoksi. Miksemme siis korvaisi marmoria Steni-levyillä, joiden pinta on tehty muistuttamaan Bianco Carraraa? Sekä materiaali- että asennuskustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat. Puu vaatii huoltoa, kun taas metallissa riskinä ovat värimuutokset, korroosio ja metallin väsyminen.

TÄÄLTÄ näet kaikki 64 uutta Steni Vision Standard -vaihtoehtoa

Lataa Steni Vision -esite ja lue lisää

DIGITAALINEN MUOTOILU ANTAA VAPAUTTA

– Uskon, että tämä kehitysaskel on tärkeä tulevaisuuden julkisivusuunnittelun kannalta. Arkkitehtien tulee olla siitä tietoisia. Tämä uudistaa ajattelu- ja työskentelytapaamme – aikaisemmin suunnittelu rajoittui siihen, mitä valmistajilla oli tarjota. Nyt jokaiseen yksittäiseen projektiin voidaan kehittää ainutlaatuinen julkisivu, joka on kuin rakennukselle räätälöity, yksilöllinen takki. Se antaa rakennukselle luonnetta sekä tunnistettavan ja yksilöllisen ilmeen. Steni tarjoaa täydellisen suunnitteluvapauden ilman rajoja.

Uusi mallisto on laadittu alusta asti tietokoneella, kun taas aikaisemmin julkisivuihin on painatettu skannauksia olemassa olevista materiaaleista.

– Nyt voimme ajatella paljon vapaammin. Uutta valikoimaa kehitettäessä keskityimme neljään pääteemaan pienin variaatioin. Valikoima ei perustu olemassa oleviin tekstuureihin, kuten puuhun, kiveen tai metalliin, vaan se on suunniteltu täysin varauksetta. Tämä luo todellisen illuusion, suunnittelija kertoo.

Freekje Vervoord kertoo, että jokainen kuvio koostuu periaatteessa kuudesta vaihtoehdosta. Jos asiakas kuitenkin kaipaa lisää vaihtoehtoja, niitä voidaan helposti lisätä. Koska kaikki on tehty digitaalisesti, häiritsevä toistuvuus on pystytty eliminoimaan kuvioista. Julkisivulevyjen suunnittelussa tällaiset räätälöintimahdollisuudet ovatkin merkittävä etu.

– Tietääkseni tällaista mahdollisuutta ei tarjoa kukaan muu toimija. Koska tiedostot tehdään digitaalisesti, valittavana on mikä tahansa väri tai suurempi tai pienempi tekstuuri, tai mikä tahansa muu muoto. Tämä ei ole mahdollista muiden valmistajien kohdalla, vaan vaihtoehdot rajoittuvat jo olemassa olevaan valikoimaan, Vervoord kertoo.

Lue koko artikkeli Stenin sivuilta!

Lue artikkeli kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä!

Referenssihankkeet Steni Finland Oy

Suurpellon päiväkoti

Suurpellon päiväkoti

Uudisrakennus | Espoo | 5,00 milj €

Suurpellon päiväkodin arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehdit Auer & Sandås eh...

Nikkilän Sydän

Nikkilän Sydän

Uudisrakennus | Sipoo | 19,30 milj €

Nikkilän Sydämen sivistyskeskuksen 1. vaihe valmistui syksyllä 2016. Ylhäältä...

Løren-kortteli, Oslo

Løren-kortteli, Oslo

Oslo

Oslon Løren-korttelin suunnitellut arkkitehti on luonut sinne kauniita, harmo...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje