Julkisivulevyt kestävät äärimmäisissä sääolosuhteissa

Päivämäärä: 11.10.2022

Tyylikästä suunnittelua: Färsaarten koulurakennus edustaa tyylikästä ja erottuvaa arkkitehtuuria.

Rakennuksiin kohdistuu huomattavan suurta rasitusta niin voimakkaan tuulen, runsaiden sateiden kuin äärimmäisten lämpötilojenkin osalta. Tämä asettaa vaatimuksia rakennusmateriaalien kestävyydelle ja erityisesti julkisivulevyille.

– Etsimme pitkäikäistä ja helppokäyttöistä julkisivulevyä, ja Steni Colour -levyt osoittivat kestävänsä alueemme ilmastoa ja luonnonolosuhteita esimerkillisesti, Magnus Magnussen kertoo.

Hän työskentelee arkkitehtinä BRIM Arkitekter -suunnittelutoimistossa ja vastaa Strømmenin uudesta koulurakennuksesta Färsaarilla. Koulu on lasten ja nuorten koulu, jonka sijainti asettaa huomattavia vaatimuksia julkisivulevyjen kestävyydelle ja käyttöiälle. Lisäksi haluttiin, että rakennuksen arkkitehtuuri erottuisi edukseen. Tästä syystä valinta osui Steni Colour -levyihin.

– Valitsimme julkisivuun vaalean värin kahdessa eri kiiltoasteessa. Tämän ansiosta rakennus erottuu upeasti ympäröivien vihreiden tuntureiden keskeltä, Magnussen kertoo.

Tyylikkäät Julkisivulevyt arktiseen ilmanalaan

Toinen kohde, jossa Stenin julkisivulevyt joutuvat sääolojen armoille, on Grönlanti. Grönlannin pohjoisosassa, vain 924 kilometriä Pohjoisnavan alapuolella sijaitsee Villum Research Station -tutkimusasema. Vuonna 2015 perustetun tutkimusaseman toimintaa johtaa Aarhusin yliopiston ympäristötieteiden laitos ja arktinen tutkimuslaitos.

Äärimmäinen ilmasto ja yli 30 asteen pakkaset vaativat rakennusmateriaaleilta paljon. Tutkimusasema tarvitsikin kestäviä julkisivumateriaaleja, joiden huollontarve olisi mahdollisimman vähäinen. Valinta osui Steniin, joka toimitti rakennukseen yhteensä lähes 600 m² tummansinisiä ja valkoisia julkisivulevyjä.

– Stenin julkisivulevyt soveltuvat erinomaisesti Färsaarten ja Grönlannin äärimmäisiin tai arktisiin olosuhteisiin. Julkisivulevymme kestävät hyvin näiden alueiden rasituksia, eivätkä olosuhteet vaikuta 60 vuoden takuuseemme, Stenin viestintäpäällikkö Jan Terje Nielsen kertoo.

Kestävyys etusijalla: Tässä ilmastossa tarvitaan lujatekoisia rakennusmateriaaleja

Steni-julkisivulevyt turvallinen valinta

Steni-julkisivulevyt takaavat monipuolisen, kestävän ja ekologisen julkisivun markkinoiden parhaalla toimintatakuulla:

  • 60 vuoden toimintatakuu
    Stenin julkisivulevyillä on markkinoiden paras takuu – 60 vuotta – ja normaalia puhdistusta lukuun ottamatta ne edellyttävät vähän huoltoa. Julkisivulevyt on valmistettu lasikuituvahvistetusta kivikomposiitista, mikä takaa lopputuotteen pitkän elinkaaren ja äärimmäisen kestävyyden.

  • Kestää äärimmäistä rasitusta
    Kivikomposiitista valmistettujen julkisivulevyjen käyttö yleistyy jatkuvasti, sillä ne kestävät äärimmäistä rasitusta ja ne voidaan asentaa vuodenajasta, lämpötilasta tai sääolosuhteista riippumatta. Julkisivulevyt ovat veden- ja pakkasenkestäviä ja ne kestävät pitkiäkin aikoja veden alla vahingoittumatta.
  • Keskiössä ympäristö
    Steni pyrkii jatkuvasti vähentämään tuotteidensa ja prosessiensa ympäristövaikutuksia sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti muun muassa pienentämällä hiilijalanjälkeään. Stenin tavoitteena on, että tuotteet ovat markkinoiden parhaita sekä nyt että tulevaisuudessa. Tammikuussa 2020 Steni laati uusimman EPD-ympäristötuoteselosteensa (Environmental Product Declaration), joka jälleen kerran osoittaa, että Stenin ympäristöajattelu on sen kilpailijoita korkeammalla tasolla.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä!

Referenssihankkeet Steni Finland Oy

Suurpellon päiväkoti

Suurpellon päiväkoti

Uudisrakennus | Espoo | 5,00 milj €

Suurpellon päiväkodin arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehdit Auer & Sandås eh...

Nikkilän Sydän

Nikkilän Sydän

Uudisrakennus | Sipoo | 19,30 milj €

Nikkilän Sydämen sivistyskeskuksen 1. vaihe valmistui syksyllä 2016. Ylhäältä...

Løren-kortteli, Oslo

Løren-kortteli, Oslo

Oslo

Oslon Løren-korttelin suunnitellut arkkitehti on luonut sinne kauniita, harmo...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje