Julkisivulevyt 60 vuoden toimintatakuulla

Päivämäärä: 21.2.2024


Kestävät ja pitkäikäiset ratkaisut säästävät sekä ympäristöä että taloutta. Steni tarjoaa julkisivulevyilleen 60 vuoden toimintatakuun.
Steni kehittää erityisen pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka edistävät rakennusten käyttöiän pidentämistä, ja tarjoaa lisäksi markkinoiden pisimmän toimintatakuun julkisivulevyilleen.

Julkisivulevyt koostuvat kivikomposiitista. Kivikomposiitti on materiaalien yhdistelmä, joka tekee lopputuotteesta lujan ja takaa pitkän käyttöiän. Stenin julkisivulevyt voidaan asentaa säästä, lämpötilasta tai vuodenajasta riippumatta. Ne ovat huoltovapaita, lukuunottamatta pinnan puhdistusta mahdolliselta likaantumiselta.

Hyvä esimerkki

Kestävien ja pitkäikäisten ratkaisujen kannattavuudesta hyvänä esimerkkinä on NVE-rakennus Oslossa, Middelthuns gate 29:ssä. Rakennus valmistui 1960-luvun puolivälissä ja sitä remontoitiin vuonna 2011.

Steni toimitti kyseiseen rakennukseen 60-luvulla muun muassa valkoisia Nature julkisivulevyjä. Remontin yhteydessä vain hyvin vähän alkuperäisistä Nature julkisivulevyistä jouduttiin vaihtamaan . Nykyään on lähes mahdotonta erottaa melkein 60 vuotta vanhoja levyjä niistä, jotka asennettiin vuonna 2011.

Rakennuksesta ylpeä

– Olen työskennellyt tämän talon parissa yli 20 vuotta ja tunnen sen kuin omat taskuni. Olin vastuussa rakennuksesta ennen remonttia, sen aikana ja jälkeen, ja voin sanoa olevani ylpeä siitä. Se on osa elämääni. Vaikka koko julkisivu, sekä sisä- että ulkopuolelta, samoin kuin useat sisätilojen osat, on suojeltu, täyttää talo nykyään kaikki modernin toimistorakennuksen vaatimukset, toteaa Hans Petter Arvesen Norjan vesivoima- ja energiaosastolta (NVE). Hän kertoo, että monet rakennuksen alkuperäisistä pinnoista ovat edelleen erinomaisessa kunnossa.

– Monet tuolloin tehdyistä valinnoista olivat todennäköisesti paljon parempia kuin nykyiset. Rakennuksen suunnittelijat ja rakentajat satsasivat todella laadukkaisiin materiaaleihin – ja se kannattaa pitkällä aikavälillä, sanoo Arvesen.

60 vuotta – se on pitkä aika

– Tulevaisuuden rakennusten julkisivujen on kestettävä iskuja, vettä ja pakkasta, niiden on oltava helppoja asentaa ja yksinkertaisia ylläpitää. Julkisivun on kestettävä aikaa ja elinkaarikustannusten on oltava matalat – ja juuri nämä ominaisuudet löytyvät Stenin julkisivulevyistä. 60 vuotta, se on  pitkä aika, sanoo Stenin viestintäpäällikkö Jan Terje Nielsen.

Nielsen tietää, että nykyään rakennusurakoitsijat, arkkitehdit ja asunnonomistajat haluavat käyttää hankkeissaan kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita. He ovat tietoisia ympäristölle ja rahalle parhaasta mahdollisesta vastineesta.

– Monilla nykyisillä julkisivutuotteilla on 10–15–20 vuoden kestävyys- tai takuuaika. Siksi Stenin julkisivulevyjen, jotka takaavat 60 vuoden elinkaaren, käyttäminen tarjoaa lisävarmuutta, sanoo Nielsen.

Referenssihankkeet Steni Finland Oy

Suurpellon päiväkoti

Suurpellon päiväkoti

Uudisrakennus | Espoo | 5,00 milj €

Suurpellon päiväkodin arkkitehtikilpailun voitti Arkkitehdit Auer & Sandås eh...

Nikkilän Sydän

Nikkilän Sydän

Uudisrakennus | Sipoo | 19,30 milj €

Nikkilän Sydämen sivistyskeskuksen 1. vaihe valmistui syksyllä 2016. Ylhäältä...

Løren-kortteli, Oslo

Løren-kortteli, Oslo

Oslo

Oslon Løren-korttelin suunnitellut arkkitehti on luonut sinne kauniita, harmo...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi