Turvallisuutta ja energiatehokkuutta sähkösaneerauksella

Päivämäärä: 23.3.2016

Turvallisuutta ja energiatehokkuutta sähkösaneerauksella

Kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kustannustehokkaasti. Samalla korjaukset ja parannukset lisäävät kiinteistön ja asuntojen arvoa sekä asumismukavuutta ja -turvallisuutta.

- Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan samanaikaisesti varmistetaan energiatehokkuuden kannalta järkevät ratkaisut. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon, sanoo Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä.

KNX-taloautomaatio tuo paljon lisämahdollisuuksia energiatehokkuuteen. Standardoitu järjestelmä yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot verkoksi, jolla voidaan ohjata taloautomaation kaikkia osia, kuten valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia tai markiiseja. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä sekä toteutusvaiheessa että rakennuksen elinkaaren aikana. Se mahdollistaa myös reaaliaikaisen sähkön- ja vedenkulutuksen seurannan, jonka on todettu ohjaavan asukkaiden tapoja ja näin myös sähkön ja veden käytön parempaa suunnittelua arjessa johtaen säästöihin.

Asumisen turvallisuutta voidaan lisätä helposti myös pienillä sähköteknisillä parannuksilla sekä valitsemalla taloon parhaiten sopivat järjestelmät. ABB:n tuotteiden avulla säästöjä syntyy sekä kiinteistön omistajalle että asukkaalle, samalla kun turvallisuus ja asumismukavuus paranevat.

Referenssihankkeet ABB

Helsingin Musiikkitalo

Helsingin Musiikkitalo

Uudisrakennus | Helsinki | 160,00 milj €

Idea Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorke...

Prisma Itäharju peruskorjaus ja  laajennus Turussa

Prisma Itäharju peruskorjaus ja laajennus Turussa

Sisp. korjaus | Turku | Ei tiedossa

Turun keskustan kupeessa sijaitseva entinen tehdaskiinteistö muutettiin 1997 ...

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Helsinki

Tellus-talo on ABB:n näyttävä toimitalo Pitäjänmäellä. Talossa on toimipiste ...

Fiskari ja Fregatti

Fiskari ja Fregatti

Uudisrakennus | Helsinki | 26,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän