Kotimaiset asennustuotteet valmistetaan hiilineutraalisti

Päivämäärä: 13.12.2022

ABB:n sähköasennustarvikkeita valmistavan tehtaan energiaremontti valmistui viime vuonna, ja nyt ensimmäisen vuoden data kertoo erinomaisista tuloksista. Konsernin globaalin Mission to Zero™ -hankkeen pilottikohde Porvoossa paransi kokonaisenergiatehokkuuttaan 21 %, ja tehdas on nyt myös hiilineutraali. Energiankierrätysjärjestelmällä saavutettiin n. 93 % energianpeittoaste.

Porvoo on ensimmäinen ABB:n toimipiste, jossa kierrätetään tehtaan tuotannosta saatavaa energiaa ja käytetään maalämpöä sekä aurinkovoimaa. Porvoon-kiinteistön energiankierrätys tuo jo noin 60–65 prosenttia kokonaislämmön tarpeesta. Hukkalämmön kierrätyksellä ja maalämmöllä yhteensä katetaan lämmitystarpeesta jopa 97 prosenttia.

ABB Oy:llä on menossa ISO 50001 -hankkeen käyttöönottoprojekti. Standardi edellyttää yrityksiltä energiatehokkuuden jatkuvaa parantamista ja energiankulutuksen pienentämistä. Energiaprojektin myötä tehtaalla on otettu käyttöön myös yhtiön oma ABB Ability™ Active Energy -järjestelmä, jolla mitataan ja visualisoidaan energiankulutusta jatkokehittämistä varten.

”ABB Ability™ Active Energy -järjestelmä on todella toimiva visualisointityökalu. Sen avulla voimme yhdistellä erilaisia datatyyppejä ja teemme tarpeettomiksi monet manuaaliset työvaiheet”, tehtaan tuotantoa kehittävä Jesse Wickström kertoo. ”Kun mittarointi ja visualisointi ovat kunnossa, pystymme seuraamaan energiankulutusta uskottavasti. Tämän tiedon avulla pystymme parantamaan toimintaamme edelleen – ja myös näemme miten erilaiset toimenpiteet vaikuttavat.”

Referenssihankkeet ABB

Sokos Hotel Royalin uudistus

Sokos Hotel Royalin uudistus

Sisp. korjaus | Vaasa | Ei tiedossa

Sisp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa hotellit/motellit, paikkakunnalla V...

free@home-kotiautomaatio kerrostaloasunnossa

free@home-kotiautomaatio kerrostaloasunnossa

Rovaniemi

Rovaniemellä sijaitseva kattohuoneisto remontoitiin täydellisesti uuteen usko...

Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...

Smart Lucia -lasi-iglut

Smart Lucia -lasi-iglut

Grönlanti

Savon Lasituotteen Smart Lucia -lasi-igluja pystytetään matkailijoiden iloksi...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje