Kotimaiset asennustuotteet valmistetaan hiilineutraalisti

Päivämäärä: 13.12.2022

ABB:n sähköasennustarvikkeita valmistavan tehtaan energiaremontti valmistui viime vuonna, ja nyt ensimmäisen vuoden data kertoo erinomaisista tuloksista. Konsernin globaalin Mission to Zero™ -hankkeen pilottikohde Porvoossa paransi kokonaisenergiatehokkuuttaan 21 %, ja tehdas on nyt myös hiilineutraali. Energiankierrätysjärjestelmällä saavutettiin n. 93 % energianpeittoaste.

Porvoo on ensimmäinen ABB:n toimipiste, jossa kierrätetään tehtaan tuotannosta saatavaa energiaa ja käytetään maalämpöä sekä aurinkovoimaa. Porvoon-kiinteistön energiankierrätys tuo jo noin 60–65 prosenttia kokonaislämmön tarpeesta. Hukkalämmön kierrätyksellä ja maalämmöllä yhteensä katetaan lämmitystarpeesta jopa 97 prosenttia.

ABB Oy:llä on menossa ISO 50001 -hankkeen käyttöönottoprojekti. Standardi edellyttää yrityksiltä energiatehokkuuden jatkuvaa parantamista ja energiankulutuksen pienentämistä. Energiaprojektin myötä tehtaalla on otettu käyttöön myös yhtiön oma ABB Ability™ Active Energy -järjestelmä, jolla mitataan ja visualisoidaan energiankulutusta jatkokehittämistä varten.

”ABB Ability™ Active Energy -järjestelmä on todella toimiva visualisointityökalu. Sen avulla voimme yhdistellä erilaisia datatyyppejä ja teemme tarpeettomiksi monet manuaaliset työvaiheet”, tehtaan tuotantoa kehittävä Jesse Wickström kertoo. ”Kun mittarointi ja visualisointi ovat kunnossa, pystymme seuraamaan energiankulutusta uskottavasti. Tämän tiedon avulla pystymme parantamaan toimintaamme edelleen – ja myös näemme miten erilaiset toimenpiteet vaikuttavat.”

Referenssihankkeet ABB

Prisma Itäharju peruskorjaus ja  laajennus Turussa

Prisma Itäharju peruskorjaus ja laajennus Turussa

Sisp. korjaus | Turku | Ei tiedossa

Turun keskustan kupeessa sijaitseva entinen tehdaskiinteistö muutettiin 1997 ...

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Tellus-talon automaatiojärjestelmän uudistus

Helsinki

Tellus-talo on ABB:n näyttävä toimitalo Pitäjänmäellä. Talossa on toimipiste ...

Fiskari ja Fregatti

Fiskari ja Fregatti

Uudisrakennus | Helsinki | 26,00 milj €

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

Työterveyslaitoksen toimitilasaneeraus

Työterveyslaitoksen toimitilasaneeraus

Sisp. korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Tänä vuonna valmistuneen toimitilasaneerauksen ansiosta Työterveyslaitoksen h...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän