Transval rakentaa Järvenpäähän yhden Suomen suurimmista varastoista

Päivämäärä: 20.9.2023


Kuva: Havainnekuva varaston ensimmäisestä osasta, jonka maanrakennustyöt alkavat nyt syyskuussa.


Rakennustyöt Järvenpäässä olevalla 18 hehtaarin kokoisella tontilla alkavat varaston ensimmäisen osan maanrakennustöillä syyskuussa 2023. Ensimmäinen osa tulee olemaan kooltaan noin 35 000 neliömetriä ja sen arvioidaan olevan valmis käyttöön keväällä 2025. Tontti, joka vastaa kooltaan noin 13 jalkapallokenttää, mahdollistaa yli 90 000 neliömetrin varaston rakentamisen.

Investointi on merkittävä: tontin hankintahinta ja varaston ensimmäisen osan rakennuttamiskustannukset ovat yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. 

”Tämän on hieno uutinen asiakkaillemme ja henkilöstölle. Moderni, vastuullinen ja tilatehokas varasto erinomaisten kulkuyhteyksien päässä on todellinen kilpailuetu. Suomen varastokiinteistökanta on kohtuullisen vanha, eikä ympäristöystävällistä varastotilaa ole paljon tarjolla”, kertoo Transvalin johtaja Sakari Kiiskinen

Asiakkaille parempaa kilpailukykyä varastoinnin ulkoistuksella 

Yrityksillä on kasvava tarve tehokkaille, monipuolisille ja ympäristövastuullisille varastointipalveluille. Logistiikkakumppani, jolla on tarjota riittävästi varastointikapasiteettia, oikea määrä alan ammattilaisia ja kyky joustaa yrityksen tarpeiden mukaan esimerkiksi sesongissa, tuo asiakkaille todellista lisäarvoa.

”Meillä on osaamista ja kokemusta, jonka avulla varasto ja sen toiminnot rakennetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakkaiden kannattaa siis ennemmin investoida asiakassuhteidensa kehittämiseen kuin varastointiin. Me logistiikan ammattilaisena ja tilatehokkaana kumppanina pystymme hoitamaan varastoinnin tehokkaammin ja vastuullisemmin”, sanoo Kiiskinen.

Transvalilla on 320 000 m2 varastotilaa Suomessa. Varastot on sertifioitu laatu-, ympäristö-, työterveys- ja turvallisuusosa-alueiden mukaisesti (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001). Uusin varasto valmistui Sipooseen vuonna 2022. 

Vastuullista varastointia hyvien liikenneyhteyksien päässä

Posti ja näin myös Transval on sitoutunut Science Based Target -aloitteeseen. Postilla on kunnianhimoinen tavoite olla nollapäästöinen omien päästöjen osalta vuoteen 2030 mennessä. Koko arvoketjun osalta nettonolla on tavoitteena vuonna 2040.

Järvenpään varastossa tullaan hyödyntämään modernia teknologiaa ja automatisaatiota, ja rakennuttamisessa huomioidaan varaston energiatehokkuus ja hiilidioksidipäästöt. Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään maalämpöratkaisuja ja sähkön tuotannossa aurinkoenergiaa.

Keskeinen sijainti lähellä pääkaupunkiseutua helpottaa logistiikan toimivuutta ja sujuvoittaa työmatkailua. Lähellä sijaitsevat lentokenttä ja satamat mahdollistavat nopean logistiikan myös Suomen ulkopuolelle. 

Ensimmäisen vaiheen varasto tulee työllistämään arviolta yli 100 logistiikan ammattilaista. Kokonaisuudessaan henkilöstölle tarkoitetut tilat tullaan suunnittelemaan jopa 350 työntekijälle.

Yhteystiedot median edustajille:
Posti MediaDesk: puh. 020 452 3366 
Palvelemme ma–pe klo 9.00–16.00

Kuva: Havainnekuva varaston ensimmäisestä osasta, jonka maanrakennustyöt alkavat nyt syyskuussa.

Referenssihankkeet Transval Group

Transval ja Novart yhteistyö

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje