Sisäilmaongelmiin on ratkaisu

Päivämäärä: 27.8.2019

Yksiaineinen ­massiivinen kevytbetonirakenne on oikein toteu­­tettuna kosteusteknisesti turvallisempi, kuin niin­ ­sanottu kerrok­sellinen seinärakenne, jossa on erillinen lämmön­­eriste­kerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin raken­teisiin, jossa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä, - Juha Vinha, rakennusfysiikan professori.

Monikerrokselliset rakenteet, joissa on erillinen lämmöneristekerros, ovat yksi syy rakennusten sisä­ilmaongelmiin, sillä mikrobit ja homeitiöt muodostuvat rakenteissa materiaalikerroksien välisiin rajapintoihin. Karkaistussa kevytbetonista tehdyssä rakenteessa rajapintoja ei ole, sillä materiaali on täysin yksiaineista.

Ympäristö­ystävällinen tuote, jolla on pitkä elinkaari

Jämerän kevytbetonituotteet valmistetaan täysin puhtaista epä­orgaani­sista kiviaineksista. Tuotteet ovat päästöttömiä, puhtainta M1-­luokan rakennus­materiaalia. Tuotannosta ei synny­ myöskään lainkaan jätteitä, sillä kaikki­ ­syntyvä ­ylijäämä kierrätetään takaisin valmistus­prosessiin. Kevytbetonilla on pitkä elinkaari, mikä on ­ympäristölle ystävällisin vaihtoehto.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän