REDIssä mukana! Tärinäneristystä ja elämyksiä.

Päivämäärä: 27.11.2018

Stadin urbaanein kauppakeskus Redi avattiin syyskuussa. Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon erilaiset runkomelun aiheuttamat häiriötekijät. Kauppakeskus Redin osalta rakentaja SRV sekä akustiikan johtava asiantuntijayritys Akukon luottivat Christian Bernerin tärinänvaimennuksen asiantuntemukseen sekä Sylomer -materiaaleihin. 

Tärinänvaimennusmateriaalit kolmeen elämyskohteeseen

REDIn elämyksellinen kauppakeskus kätkee sisäänsä erilaisia toimintoja. Christian Berner on mukana kolmessa eri projektissa, joissa tiloilta vaaditaan sekä tärinän että äänen eristämistä. Christian Bernerin asiantuntemus Sylomer -materiaalien käytöstä vaativissa kohteissa johti Elixia liikuntakeskuksen, Fööni lentokeskuksen sekä elokuvakeskus Cinamonin osalta yhteistyöhön.

Elixia liikuntakeskuksen osalta vapaapaino-, Build’n Burn- sekä Performance alueiden lattiat on rakennettu Gerb -teräsjousien varaan. Lisäksi Cardio -alueen lattiat on kellutettu Sylomer -materiaalien varaan.Toimenpiteet ehkäisevät lattiaan kohdistuvia iskuja ja vaimentavat iskuista johtuvaa ääntä.

Kauppakeskuksessa pääsee kokemaan myös lentämisen hurmaa. Suosittu vapaalento tunnelissa, eli ”föönaaminen”, löytyy nyt läheltä Helsingin keskustaa kauppakeskus REDIstä. Tavallisesti vastaavat kohteet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa kaukana kaupungin ytimestä, mutta kauppakeskuksessa toiminta tarvitsee voimakkaiden puhaltimien aiheuttaman runkomelun vaimennuksen. Fööni -vapaalentotunnelin lattia on kauttaaltaan kellutettu Sylomer -materiaalien päälle. Sylomer eristää puhaltimista aiheutuvan runkomelun kauppakeskuksen rungosta eikä toiminnasta aiheudu haittaa muille toimijoille.

Elokuvakeskus Cinamonin elokuvanautintoa lisää äänieristys kauppakeskuksesta aiheutuvasta melusta, mutta myös salien väliselle äänieristykselle oli tarvetta. Elokuvasalien lattiat ja seinät on rakennettu Sylomer -materiaalien päälle, joka vaimentaa reippaammankin action-elokuvan aiheuttamat desibelit.

Tärinäneristämisen asiantuntija palveluksessanne! 

Referenssihankkeet Christian Berner Oy

As Oy Helsingin Sinfonia

As Oy Helsingin Sinfonia

Helsinki

Entiset Sibelius-Akatemian tilat muuttuvat uniikeiksi vuokrakodeiksi paraat...

Vuoreksen kuusikko

Vuoreksen kuusikko

Tampere

Tampereen Vuorekseen rakentuu Kuusikko – kuuden puurunkoisen kerrostalon ko...

Kauppakeskus Ainoa

Kauppakeskus Ainoa

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa on valmistunut ja avattu koko...

Raisio Oyj tuotantolaitos

Raisio Oyj tuotantolaitos

Uudisrakennus | Raisio | 45 milj. €

Raisio on suomalainen ruoka-alan yritys, jonka brändit ovat tuttuja jokaisess...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän