Ratkaisut korjausrakentamisen palokatkohaasteisiin

Päivämäärä: 2.2.2021

Sewatek Oy on kehittänyt ja valmistanut läpivienti- ja palokatkotuotteita yli kolmen vuosikymmenen ajan. Vuosituhannen alusta lähtien yritys on kasvattanut erikoisasiantuntijuuttaan nimenomaan palo-osastoivien läpivientien parissa.

Sewatek tarjoaa palokatkotuotteita sekä asiantuntemustaan uudisrakentamisen, valmisosarakentamisen sekä korjausrakentamisen tarpeisiin. Tuotteet valmistetaan Avainlipun alla täysin kotimaisin voimin Askolassa. Sewatek vie tuotteitaan myös Ruotsiin. Useat Sewatekin tuotteet löytyvät Joutsenmerkin rakennustuote -tietokannasta, joten saatavilla on ratkaisu myös Joutsenmerkittyihin kohteisiin.

Korjausrakentamisen vaatimukset ovat kasvaneet

Viime vuosina korjausrakentamisen palokatkoratkaisujen vaatimukset ovat kasvaneet. Sewatek onkin keskittynyt tuotekehityksessään korjausrakentamisen ratkaisuvalikoiman kehittämiseen. Toimitusjohtaja Timo Husun mukaan yrityksen hyllystä löytyy nyt kokonaisuus, joka soveltuu eritoten linjasaneerauksiin.

”Linjasaneeraus on usein taloyhtiön suurin ja kallein yksittäinen investointi, jossa palokatkot ovat pieni osa kokonaiskustannuksesta, mutta tärkeä osa rakennuksen paloturvallisuutta. Niiden huomioon ottaminen jo suunnittelussa on erittäin tärkeää.”

Ratkaisut erikoisempiinkin haasteisiin

Korjausrakentamisessa, varsinkin vanhemmissa rakennuksissa tarvitsee toisinaan käyttää luovia ratkaisuja. Sewatekin koko tuotevalikoiman peruskivenä oleva Sewatek-läpivientiputki soveltuu esimerkiksi timanttireikiin tai vaikkapa hormin välipohjan valuun, D-sarjan läpiviennit taas soveltuvat muoviviemäreihin ja D2-läpiviennit sähköläpivienniksi tai varaukseksi tulevia tarpeita varten. Palokatkojen asennukset voidaan tehdä jopa ennen tai ainakin samanaikaisesti talotekniikan asennuksen kanssa. Näin esimerkiksi rakennus- tai putkiurakoitsija voi hoitaa kokonaisuuden kustannustehokkaasti muun työnsä yhteydessä.

”Nykyään meiltä löytyy palokatkoratkaisu kaikkiin tarpeisiin. Päämäärämme on tarjota ratkaisuja, joiden avulla koko ketju – suunnittelijat, urakoitsijat, valvojat ja viranomaiset – pystyvät tekemään oman työnsä mahdollisimman tehokkaasti.”

Palokatkot kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa myös linjasaneerauksessa

Palokatko on aina usean tekijän muodostama kokonaisuus, minkä vuoksi käytettävä ratkaisu tulisi lukita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun ennalta on mietitty, minkä kokoisia reikiä porataan tai miten talotekniikka kannakoidaan ja eristetään, säästetään varmasti niin aikaa kuin rahaakin verrattuna siihen, että etsitään jälkikäteen palokatkotuotetta, jonka tuotekelpoisuus saataisiin osumaan jo tehtyihin asennuksiin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa suunnittelua saamme palokatkot huomioitua suunnitelmissa, sitä suuremmalla varmuudella ratkaisusta muodostuu sekä turvallisin että kokonaishinnaltaan edullisin.

Haastavampikin tilanne on yleensä mahdollista ratkaista

Korjaushankkeissa suunnitteluun liittyy monesti haasteita, joita on mahdoton ennalta arvata. Myös palokatkojen osalta eteen tulee tilanteita, joihin markkinoilta ei välttämättä löydy suoraan tilanteeseen sopivaa ratkaisua. Kannattaa kuitenkin kysyä asiantuntijalta, jos jokin tilanne mietityttää tai tuottaa ongelmia, sillä hyvin todennäköisesti löydämme siihenkin tilanteeseen paloturvallisen ja kustannustehokkaan ratkaisun.

Sewatek jatkaa vahvalla asiantuntemuksellaan paloturvallisten läpivientien puolesta puhumista, kuten se on tehnyt jo vuodesta 1989 lähtien.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän