Sewatekin palokatkoratkaisut viemäriputkille

Päivämäärä: 23.9.2022

Sewatekilta kätevät ratkaisut viemäriputkien läpivienniksi

Oman tuotekehityksemme kunnianhimoisena pitkän aikajänteen tavoitteena on, että Sewatekin tuotevalikoimasta löytyisi ratkaisu kaikkiin taloteknisten läpivientien palokatkotarpeisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme jatkuvasti löytämään keinoja rakennusteollisuuden eri segmenttien, mutta myös erilaisten läpivietävien tekniikoiden palokatkohaasteiden ratkaisemiseksi mahdollisimman asennusystävällisesti ja kustannustehokkaasti.

Viemäriputkien palokatkoratkaisuiksi tarjoamme suosittua multiläpivientiä sekä palomansettia. Varsinkin syksyllä 2021 markkinoille tullut muunnosmansetti tuo kätevän ratkaisun valurauta- ja muoviputkien liitoskohtaan.

Muunnosmansetti muovi- ja valurautaputken liitoskohtaan


Palokatkomansetti on perinteinen ratkaisu esimerkiksi muovisten viemäriputkien palokatkoksi. Oikein asennettuna se sulkee palotilanteessa muoviputken ja toimii palokatkona. Valmistamamme palokatkomansetit alkavat hyvin pienistä putkiko’oista ja niitä on saatavilla aina 160 mm putkiin saakka ja ne on testattu kattavasti myös dB-putkien kanssa.

Syksyllä 2021 toimme mansetista markkinoille X-version, joka on tarkoitettu muovi- ja valurautaputken liitoskohtaan. Mansetti voidaan kiinnittää rakenteeseen tai tuotteeseen kuuluvalla pannalla metalliputken ympärille. Muunnosmansetin kokovaihtoehtoja löytyy toistaiseksi ulkohalkaisijaltaan Ø50, Ø75 ja Ø110 mm putkelle. Asentaessa on hyvä huomioida, että mansetti tulee asentaa suoran putken kohdalle. Toisin sanottuna kannattaa varmistaa, että suoraa putkea on vähintään mansetin korkeuden verran (noin 50 mm) ennen mahdollista mutkaa.

Multiläpivienti betoni- ja massiivipuurakenteisiin

Multiläpivienti sisältää paisuvaa grafiittinauhaa ja yhdistää palomansetin ja irrallisen wrap-nauhan ominaisuuksia. Toisin kuin irrallinen wrap, Multiläpivienti sisältää myös tiivisteet putkea vasten sekä kuoren, joka pitää palonauhan paikoillaan. Tuote toimii siis kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa asennustavaltaan. Multiläpiviennit voidaan asentaa rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa eikä vaadi rakenteeseen proppaamista. Wrap puolestaan edellyttää usein ympärilleen esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee kiinnittää putken ympärille. Multiläpiviennit sopivat 50, 75 ja 110 mm muovi- ja valurautaputkille ja ovat näille sellaisenaan tiiviitä. Multiläpiviennit ovat kattavasti hyväksyttyjä myös dB-viemäriputkille.

Palokatkoläpivientien erikoisasiantuntija

Sewatek on palokatkoläpivientejä valmistava Suomalainen yritys ja olemme kehittäneet sekä valmistaneet erilaisia palokatko- ja läpivientituotteita vuodesta 1989 lähtien. Vuonna 2003 keskitimme toimintaamme ja erikoistuimme nimenomaan palokatkoihin. Kapealla sektorilla Suomen ainoana valmistajana toimivana yrityksenä proaktiivinen tuotekehitys on meille elinehto, joten panostamme siihen jatkuvasti voimakkaammin, paloturvallisemman rakentamisen ja rakennusteollisuuden hyväksi.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän