Näin saat paremman sisäilman

Päivämäärä: 9.8.2021

Tuntuuko kodin sisäilma tunkkaiselta? Tunkkainen sisäilma ei ole talon ominaisuus, johon pitäisi tyytyä. Asukas voi pienelläkin vaivalla parantaa kodin sisäilmaa esimerkiksi korvausilmaventtiilien avulla.

Korvaus- tai tuloilmaventtiilien kautta rakennukseen virtaa raikasta ilmaa. Korvausilmaventtiili onkin olennainen osa toimivaa ilmanvaihtoa. Joissain rakennuksissa ne on kuitenkin tukittu vedon vähentämiseksi. Yksinkertaisimmillaan kodin sisäilma parantuu, kun tukitut venttiilit avataan.

Rakennuksen korvausilmaventtiilit voivat myös puuttua kokonaan, tai niitä on liian vähän. Yleisohje on, että rakennukseen tarvitaan yksi korvausilmaventtiili 20 neliömetriä kohden. Jos venttiileitä ei ole, asuntoon ei virtaa riittävästi raikasta ilmaa, tai ilma voi tulla rakenteiden vuotojen kautta. Korvausilmaventtiilien tarve on kuitenkin tapauskohtaista, ja lvi-asiantuntija tekee päätökset kohteen mukaan. Yksi keino sisäilman parantamiseen onkin korvausilmaventtiilien määrän lisääminen.

Korvausilmaventtiilien asentaminen

VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo raikasta ilmaa kohteeseen ilman haitallista vedon tunnetta. Tuote kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, missä se sekoittuu lämpimän huoneilman kanssa ja ehkäisee vedontunnetta.

Wiven voi asentaa vanhan venttiilin tilalle tai kokonaan uudeksi korvausilman reitiksi. Sitä voidaan käyttää niin omakoti-, kerros- kuin rivitaloissa. Saatavilla on termostaatilla varustettu venttiili tai venttiili ilman termostaattia.

  • Termostaatilla varustettua venttiiliä käytetään kohteissa, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Venttiili mukautuu ulkoilman lämpötilan mukaan, joten venttiiliä ei tarvitse erikseen säätää.
  • Venttiiliä ilman termostaattia käytetään kohteissa, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.

Maalaa tai tapetoi sisustuksen mukaan

Wive-venttiilin ulkonäkö on helposti muokattavissa kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. VILPE WIVEn voi tapetoida tai maalata seinään sopivaksi tai jättää sellaisenaan näkyville – lopputulos on joka tapauksessa tyylikäs.

Tuotteeseen on saatavilla myös kattava valikoima lisätarvikkeita, kuten äänenvaimennin, suodattimet, suodatinkiekko, peitelevy tai jatkoputki.

Kuvien tapetti on Boråstapeterin Nocturne 6331 ja Dancing Crane 3129.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän