Muovisissa desibeliviemäreissä selkeästi kaksi äänieristävyysluokkaa

Päivämäärä: 5.9.2016

Muoviset desibeliviemäröintiratkaisut valtaavat markkinaa perinteisiltä valurautaisilta viemäristöiltä. Suosio selittyy muovisen viemäristön ylivoimaisilla ominaisuuksilla: valurautaisiin verrattuna asennus onnistuu muovisilla jopa 50 % nopeammin, kokonaiskustannukset ovat selkeästi edullisemmat ja työstettävyys aivan omaa luokkaansa. Tärkeimmältä ominaisuudeltaan eli ääneneristävyydeltään muovinen desibeliviemäri vastaa täysin valurautaista kilpailijaansa.

Muoviputken ääneneristävyys on ennen kaikkea kiinni putken tiheydestä ja seinämäpaksuudesta. Valtaosa markkinoilla olevista dB-viemäreistä on äänen vaimentamiskyvyltään keskitason järjestelmiä eli niin sanotun Mid-Spec-luokan viemäreitä. Mid-Spec -luokan viemärit ovat lähellä tosiaan tiheyden ja seinämäpaksuuden suhteen ja siten myös ääneneristysominaisuuksiltaan.

Tämän lisäksi markkinoilla on High-Spec-luokka, jonka ääneneristävyys on selkeästi parempi kuin Mid-Spec luokan. Alla olevassa taulukossa on esitetty kolmen eri järjestelmän tulokset mitattuna asennusseinään takaa kahdella eri virtaamalla. Testi on tehty Fraunhofer Instituutissa, Euroopan johtavassa teknisen alan tutkimuslaitoksessa, uuden ohjeen mukaisesti.

  Wavin Asto dB  
High-Spec
Wavin SiTech+  
Mid-Spec
Kilpaileva tuote  
Mid-Spec
UG front virtaama 2,0 l/s   19 dB(A) 23 dB(A) 24 dB(A)
UG front virtaama 4,0 l/s 23 dB(A)27 dB(A) 28 dB(A)
EN 14366 mukainen testaus, tulokset DIN 4109 mukaisesti

Tuloksista huomataan, että Wavin Aston (High-Spec) äänitasot ovat merkittävästi pienemmät (4 dB) kuin Mid-Spec-luokan tuotteilla. Koska desibeli on logaritminen arvo, niin 3 dB vähennys vastaa käytännössä sitä, että kahdesta saman äänitason tuottavasta äänilähteestä otetaan toinen kokonaan pois. Neljän desibelin ero viemärin äänenvaimennusominaisuuksissa on merkittävä ero asuin- ja käyttömukavuuden kannalta. Juurikin tästä syystä ääniteknisesti vaativiin kohteisiin, kuten esimerkiksi asuinkiinteistöt, sairaalat, konsertti- ja luentosalit sekä hotellit, kannattaa valita hyvin ääntäeristävä High Spec-luokan viemäri eli Wavin Asto.

Lisätietoja:
Teemu Sillvan, tuotepäällikkö, 020 1285 203, teemu.sillvan@wavin.com
Wavin Asto: http://labko.wavin.com/web/jarjestelmat/kiinteistojen-viemarointi/wavin-asto-1.htm
Wavin Sitech +: http://labko.wavin.com/web/jarjestelmat/kiinteistojen-viemarointi/aanta-vaimentava-viemarointi/wavin-sitech.htm

Referenssihankkeet Wavin Finland

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän