Kaupungeista ilmastonkestäviä

Päivämäärä: 13.9.2022

Ilmastonmuutos muuttaa sademääriä eri puolilla maailmaa. Sateet, myrskyt ja tulvat lisääntyvät sekä tiheydeltään että vakavuudeltaan. Toisaalla kärsitään kuivuudesta ja lämpötilojen noususta. Kaupungit joutuvat koetukselle runsaiden sateiden ja ankaran kuivuuden takia. Kunnat kamppailevat ali-investointien ja ikääntyvän infrastruktuurin luomien haasteiden kanssa. Vesilaitoksilla on edessään uudenlaiset haasteet, jotka johtuvat ilmastonmuutoksesta, kasvavasta kaupunkiväestöstä sekä vanhanaikaisista viemäröinti- ja viemärijärjestelmistä, jotka eivät riitä selviytymään nykyisistä sademääristä.

Hulevesipulman ratkaiseminen on haaste, johon Wavinin kehittäjät ja hulevesi-asiantuntijat ovat tarttuneet. He ovat kehittäneet haasteelle ratkaisun. Asiantuntijat tutkivat hulevesipalapelin jokaisen osan – tulvien, kuivuuden ja pintavesien saastumisen torjumisesta, pohjavesien ehtymiseen ja kaupunkien lämpöstressiin. Nämä ovat viisi suurinta hulevesihaastetta, jotka kaupungit kohtaavat nykypäivänä.

Wavinin lähestymistapa hulevesihaasteisiin

Lähestymistapamme kaupunkien viemäröintihankkeiden kestävyyden arviointiin ja mittaamiseen on kokonaisvaltainen – se sisältää sekä ei-rakenteellisia että rakenteellisia toimenpiteitä, kuten tiekaivoja ja kasettijärjestelmiä puunjuurille. Wavinin vahvuus on kestävät kasettijärjestelmät. Olemme luoneet pitkäikäisiä ratkaisuja, joiden tärkeimmät ominaisuudet ovat: nopea ja helppo käsittely, asennus sekä huolto, luotettavuus, käytännöllisyys, monipuolisuus ja kestävyys - Wavinin Tegra sadevesikaivoista sekä AquaCell- ja Q-Bic Plus -hulevesikaseteista, ainutlaatuiseen Q-Bic Plusasta kehitettyyn Wavin TreeTank® kasettiin.

Me Wavinilla uskomme, että kaupunkien sietokyvyn tulisi mukautua ja joustaa hulevesien hallinnan suhteen. Näin kaupungit pystyvät vastaamaan muuttuviin yhteiskunnallisiin tarpeisiin (terveys, hygienia, ympäristön turvallisuus) sekä varautumaan epävakaaseen ja muuttuvaan ilmastoon.

Ratkaisemassa sadeveden arvoitusta

Seuraavassa lyhyessä animaatiossa näet Wavinin ratkaisun hulevesien hallintaan.

Referenssihankkeet Wavin Finland Oy

Keilaniemi Next, Espoo

Keilaniemi Next, Espoo

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

NCC on kehittänyt Espoon Keilaniemeen mielenkiintoisen ja näyttävän rakennu...

Tampereen Kannen Topaasi

Tampereen Kannen Topaasi

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Asunto Oy Tampereen Kannen Topaasissa pääset näköalapaikalle, jonka keskein...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

As Oy Tampereen Pyynikin Trikoo

As Oy Tampereen Pyynikin Trikoo

Korjaus | Tampere | Ei tiedossa

New Yorkissa on Central Park ja Helsingissä Kaivopuisto. Tampereella on Pyy...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje