Megadrain- ja DC-salaojamatot

Päivämäärä: 21.4.2015

Megadrain- ja DC-salaojamatot

Salaojamatot ovat yhdistelmärakenteita, joissa on suuri vedenvirtauskyky. Ne koostuvat geoverkosta, jonka yhdellä tai molemmilla puolilla on suodatinkangas. Käyttökohteita ovat esimerkiksi pysäköintihallit, tasakatot, terassit, tukimuuri-, kellari- ja seinäsalaojitus sekä täyttömaiden peittäminen mm. kaatopaikoilla.

TenCate Geosyntheticsin Megadrain-salaojamatot on tarkoitettu suurten vesimäärien johtamiseen kohteissa, joissa pintakuormat ja kaltevuudet ovat pieniä.

DC-salaojamatot käyvät lisäksi kohteisiin, joissa pintakuormat ovat suuria, esimerkiksi pysäköintihalleihin.

Megadrain salaojamatto

Megadrainille on ominaista erittäin suuri vedenvirtauskyky vaakatasossa erityisesti alhaisilla pintakuormituksilla. Siksi sitä käytetään kohteissa, joissa pitää johtaa suuria vesimääriä, mutta pintakuormat ja/tai kaltevuudet ovat pieniä. Käyttökohteita ovat esim. tasakatot, kattopuutarhat, terassit, urheilukentät, täyttö- maiden peittäminen sekä tukimuuri-, kellari- ja seinäsalaojitus.

DC-salaojamatto

TenCate Polyfelt DC on geokomposiitti, jossa on geoverkko ja suodatinkangas yhdellä tai molemmilla puolilla. DC:ssä oleva kova geoverkko kestää pienen kokoonpuristuvuutensa takia suurta kuormitusta. Se sopii hyvin esimerkiksi pysä- köintihalleihin. Megadrain ja DC ovat käyttötarkoituksiltaan hyvin samanlaisia. Suurin ero on geoverkon kokoonpuristuvuudessa ja vedenvirtauskyvyssä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän