Kotimaiset tuotteet kiinnostavat urakoitsijoita

Päivämäärä: 31.5.2021

Kotimaisuudella on entistä suurempi painoarvo, kun urakoitsijat valitsevat rakennusmateriaaleja hankkeilleen. Tämä on periaatteena myös mikkeliläisellä Maalausliike Pöntisellä, kun yritys toteuttaa urakoita Itä- ja Keski-Suomessa sekä pääkaupunkiseudulla.

”Toki hinta ja laatu ratkaisevat, mutta kahdesta tasavahvasta vaihtoehdosta kotimainen vie ilman muuta voiton. Valintaa on helpottanut, että olemme päässeet kotimaisten toimittajien kanssa myös yleensä hyvään hintatasoon”, Maalausliike Pöntisen työnjohtaja Jyrki Jokinen sanoo.

Sama ilmiö on havaittu myös Fesconissa, joka on rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden sekä ratkaisujen suurin kotimainen valmistaja ja kehittäjä.

”Monelle muullekin urakoitsijalle kotimaisuus on entistä tärkeämpi valintakriteeri. Sen huomaa meillä esimerkiksi tasoitteiden ja lattiatuotteiden kysynnässä”, Fesconin myyntipäällikkö Jukka Havia sanoo. Myös meidän kotimainen tuotekehitys ja vahva työmaaosaamisemme on huomattu urakoitsijoiden keskuudessa, jatkaa Havia.

Pitkästä kumppanuudesta paljon hyötyä

Maalausliike Pöntisellä on tällä hetkellä meneillään urakka Senaatti-kiinteistöjen omistamassa Niuvanniemen sairaalassa Kuopiossa. Urakassa yhden 1900-luvun alkupuolella rakennetun sairaalarakennuksen sisätilat uudistetaan.

Maalausliike Pöntinen vastaa kohteen rappaus- ja maalaustöistä. Rappaustyön pohjana on vanha tiiliseinä, joka rapataan aluksi Fesconin kevytrappauslaastilla. Sen päälle levitetään Fesconin pohja- ja pintatasoitteet, jotka ovat saaneet kiitosta hyvästä työstettävyydestään.

Työmaalla on käytössä Fesconin siilokalusto, josta Kevytrappauslaasti johdetaan automaattisen sekoittajan kautta letkulla suoraan työkohteeseen. Laasti sujahtaa letkusta sulavasti seinään eikä turhia katkoksia työskentelyyn tule. Maalausliike Pöntinen ja Fescon ovat tehneet pitkään yhteistyötä. Jyrki Jokisen mukaan pitkästä kumppanuudesta on paljon hyötyä, kun toimintatavat ja ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

”Tärkeintä on, että homma toimii kuten on sovittukin ja tuotteet tulevat työmaalle aikataulussaan. Soitto Jukalle riittää”, Jokinen korostaa. Jukka Havia huomauttaa, että pitkästä ja luottamuksellisesta kumppanuudesta hyötyvät molemmat osapuolet. Se auttaa eteenpäin niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. ”Vaikeistakin asioista päästään aina sopimukseen, ja yhteistyö jatkuu.”

Kysy lisää ratkaisusta

Jukka Havia
Myyntipäällikkö
puh. 040 301 6042
[email protected]
www.fescon.fi

Lue lisää ja tutustu Fescon tuotteisiin alla olevasta linkistä.

Referenssihankkeet Fescon Oy

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsinki | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Hämeenkylän koulu

Hämeenkylän koulu

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Hämeenkylän koulun monitoimiset ja joustavat oppimistilat rakennettiin ylei...

Hyvinkään Sairaalanmäki

Hyvinkään Sairaalanmäki

Uudisrakennus | Hyvinkää | 63,90 milj €

Hyvinkään Sairaalanmäen maamerkiksi on noussut uusi ja linjakas sairaalaraken...

REDIn kauppakeskus

REDIn kauppakeskus

Uudisrakennus | Helsinki | 390,00 milj €

Helsingin elämyksellisin kauppakeskus REDI avataan syksyllä 2018. REDI mulli...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje