Korkki on monipuolinen sekä ekologinen materiaali.

Päivämäärä: 6.9.2023

Raaka-aineena korkki on yksi erikoisimmista materiaaleista, jolla on monipuolisia luonnollisia ominaisuuksia, joita teknologia ei pysty jäljittelemään. Korkki on myös ekologinen valinta. Se on biohajoava, uusiutuva ja kierrätettävä materiaali.

Mistä korkkia saadaan?
 

Korkki valmistetaan puun kuoresta. Yleensä korkki on peräisin korkkitammesta. Korkkia tuotetaan etenkin Euroopassa. Suurin tuottajamaa on Portugali.

Korkkitammi elää noin 200–300 vuotta. Joka 9. vuosi siitä saadaan uusi sato. Aivan nuorena korkkitammi ei tuota mitään, vaan kestää n. 25 vuotta ennen kuin puusta saadaan satoa. Yksi korkkitammi tuottaa korkkia monelle sukupolvelle. Korkkitammea ei kaadeta raaka-aineen saamiseksi.

Korkin eettisyys
 

Korkkia tuotetaan eettisesti. Korkkitammimetsät ovat paikallisten sukujen omistuksessa ja osaaminen on kulkenut sukupolvelta toiselle vuosisatoja. Korkkitammen tuotannossa ei esiinny ihmisoikeuksien loukkauksia kuten ala-arvoisia työoloja. Työ on päinvastoin hyvin palkattua sillä korkin korjuuseen ja työstöön tarvitaan erityistä ammattiosaamista.

Korkin ekologisuus
 

Korkki on suoraan luonnosta peräisin oleva täysin uusiutuva ja luonnonmukainen materiaali. Sitä sanotaan jopa yhdeksi maailman ekologisimmaksi materiaaliksi.

Korkkimetsät sitovat suuria määriä hiilidioksidia ja auttavat näin taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Säännöllisesti kuoritut korkkitammet varastoivat hiilidioksidia 5 kertaa enemmän kuin luonnontilassa oleva puu. 

Korkki lattiaksi – jokainen askel jättää jäljen, korkkilattian on ilmastopositiivinen
 

Korkkilattia on luontaisen kierrätyksen tulos. Korkkilattian raaka-aineena käytetään sivutuotetta, joka syntyy mm. viinipullonkorkkien tuotannosta. Eli perusraaka-aineesta, korkkitammen kaarnasta, ei mene mitään hukkaan, vaan kaikki käytetään hyödyksi.

Korkkilattia on ekologisin vaihtoehto, hiilidioksidia (CO2) sitova, luontaisesti lämmin ja joustavan hiljainen hypoallergeeninen ratkaisu niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

Korkktrio Oy (Amorim Cork Flooring) 
 

Korkkilattiat ovat edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi myös poikkeuksellinen vaihtoehto lattioiden pintamateriaaliksi.  

Suomessa korkkilattioita tuo maahan Korkkitrio Oy. 20 vuotta Suomessa toiminut Korkkitrio Oy on osa Amorim-konsernia.  Korkkilattioiden lisäksi tarjoamme korkkisia seinämateriaaleja sekä korkkipohjaisia alusmateriaaleja lattioiden alle. 
 

Seuraavasta linkistä pääset tutustumaan korkkilaittoihin paremmin: https://www.korkkitrio.fi/

Tutustu myös uuteen esitteeseemme tästä linkistä.
 

PS. esimerkkejä korkin monipuolisuudesta

Korkkia käytetään todella monipuolisesti mm. talojen, raitiovaunujen sekä NASAn kuurakettien ääni- ja lämpöeristeenä. Lisäksi korkkista valmistetaan kenkiä, takkeja, laukkuja, huonekaluja, urheiluvälineitä jne.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi