• KNX-automaatio kirkastaa revontulinäkymät
  • KNX-automaatio kirkastaa revontulinäkymät

KNX-automaatio kirkastaa revontulinäkymät

Hotellin omistajalle automaatio takaa, että energiakulut pysyvät kurissa

”Kun joulunviettoon saapuvien singaporelaisvieraiden lento Rovaniemelle laskeutuu, on ABB:n KNX-automaatio jo ryhtynyt töihin. Parin kilometrin päässä lentokentältä Joulupukin pajakylässä sijaitsevan lasikattoisen hitech-iglun ikkunalämmitys sulattaa näkymät taivaalle huurteettomiksi, ilmalämpöpumppu käynnistyy, ja lattian lämpö nousee.

Santa’s Hotel-ketjun korkeatasoisten lasi-iglujen design on pelkistetty, mutta ne kätkevät sisälleen roppakaupalla huipputekniikkaa. Iglun ilmalämpöpumppu, ilmanvaihtokone, lattialämmitys sekä lasikaton sisä- ja ulkopuolen lämmitys on kytketty KNX-väylään. Vesivuodon sattuessa magneettiventtiili sulkee salamana vedentulon ja valokuituyhteys välittää hälytyksen vastaanottoon ja huoltomiehelle.

”Automaation avulla saamme ohjattua energiakulutuksen minimiin; kun asiakkaat eivät ole paikalla, talvella ei tarvitse lämmittää igluja turhaan ja kesällä viilennys ei käynnisty.” kertoo Santa’s Hotelsin toimitusjohtaja Maarit Aho.

Automaation avulla asiakkaiden odotuksiin pystytään vastaamaan myös etänä. Yöaikaan iglukylän ympyrävuorokautista päivystystä hoidetaan 7 kilometrin päästä Rovaniemen keskustasta, Hotel Santa Clausin vastaanotosta käsin etäyhteydellä.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...