Kestävät ja näyttävät Purson alumiinisäleet

Päivämäärä: 24.5.2021

Julkisivu on rakennuksen käyntikortti, mutta pohjoisen vaihtuvissa sääolosuhteissa se joutuu väistämättä koetukselle. Kun julkisivuun valitaan alumiininen sälejärjestelmä, lopputuloksena on näyttävä ulkoasu, jonka edustava ilme säilyy läpi koko elinkaaren.

– Alumiini on luonnostaan korroosionkestävä materiaali, joten se kestää hyvin Suomen kaltaisissa kosteissa ja vaativissa sääolosuhteissa, kertoo Purson rakennusjärjestelmien avainasiakaspäällikkö Lauri Hautanen.

Laatu ja kestävyys eivät kuitenkaan tarkoita yksitoikkoisuutta. Alumiinisäleitä voidaan elävöittää erilaisilla pintakäsittelyillä ja esimerkiksi verhoilla puulla. Erilaisia ja eri muotoisia säleitä yhdistämällä saadaan aikaan uudenlaisia efektejä ja näyttäviä pintoja.

– Alumiini on monipuolinen materiaali, ja eri sälekokojen ja -muotojen suunnittelussa on hyvin pitkälti vapaat kädet. Lisää vaihtoehtoja tuo pintakäsittely kuten pulverimaalaus tai anodisointi. Hyvä ja tuore esimerkki on Tampereelle rakentuva Kansi ja Areena, johon olemme toteuttaneet säleitä hyvin joustavasti suunnittelijan toiveiden mukaan, Hautanen kertoo.

Purson säleet voidaan integroida myös Purson lasijulkisivujärjestelmiin esimerkiksi koristesäleiksi tai aurinkosuojaksi.

Kotimainen alumiinisäle on vastuullinen valinta

Arkkitehtuuri ja kiinteistökehitys pohjaavat yhä voimakkaammin vastuullisuuteen, eivätkä julkisivuratkaisut ole poikkeus. Valittujen tuotteiden kotimaisuusaste ja kiertotalouteen perustuvat ratkaisut ovat yhä tärkeämpiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Purson sälejärjestelmät kehitetään ja valmistetaan Suomessa Greenline-kierrätysalumiinista.

– Purson myynti ja tekninen tuki ovat lähellä asiakasta ja arkkitehtiä koko prosessin ajan, aina suunnittelusta asennuksiin, Hautanen kertoo.

Käyttökohteissa vain taivas rajana

Purson sälejärjestelmän käyttökohteet ovat lähes rajattomat, sillä se sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Kokonaisten julkisivutoteutusten lisäksi sillä voidaan toteuttaa myös pienempiä kohteita kuten talon katolla sijaitsevan ilmanvaihtokoneen verhoilu.

Järjestelmä on kustannustehokas vaihtoehto ja nopea asentaa. Hautanen uskoo, että tulevaisuudessa etenkin suurien säleiden käyttö lisääntyy.

– Pursolla on mahdollisuus valmistaa isojakin säleitä, ja jonkin verran niitä on jo toimitettu. Uskon, että ne tulevat yleistymään tulevina vuosina, sillä niillä saa luotua julkisivuun vaikuttavuutta ja särmää.

Tule kuulemaan lisää Purson alumiinisista julkisivusäleistä! Lauri Hautanen esittelee Purson näyttäviä ratkaisuja webinaarissa 9.6.2021 klo 10–10.30. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.purso.fi/webinaari.

 

Purso suunnittelee ja valmistaa alumiinituotteita ja -järjestelmiä, jotka näkyvät kaikkialla osana ihmisten ja yritysten arkea – tuotamme kestäviä ratkaisuja niin teollisuuteen, rakennusten julkisivuihin kuin valaistukseen. Yli 60-vuotias suomalainen perheyritys työllistää 550 henkeä. Purson liikevaihto oli 160 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Referenssihankkeet Purso Oy

Toimistorakennus Tulemaja (Tallink)
Kiasma

Kiasma

Ulkp. korjaus | Helsinki | 23 milj. €

Ulkp. korjauskohde rakennustyyppiluokassa museot, paikkakunnalla Helsinki. . ...

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän