• Kerrostalo tiilestä?
  • Kerrostalo tiilestä?

Kerrostalo tiilestä?

Poroton-kennoharkko vaativaan rakentamiseen

Sata vuotta sitten tiili oli yleisin rakennusten runkomateriaali. Poroton-kennoharkko palauttaa tiilen jälleen kilpailukykyiseksi materiaaliksi asuinkerrostalojen rakentamiseen.

Kiinnostus keraamisten tiiliharkkojen käyttöön rakentamisessa on vahvassa kasvussa. Yksiaineinen, massiivinen seinärakenne on sekä rakentajalle että kiinteistön käyttäjälle rakennusfysikaalisesti ja kosteusteknisesti riskittömin. Materiaalina tiili ottaa kosteutta vastaan ja luovuttaa sitä sekä ulkoilmaan että huonetilaan tasaten tehokkaasti ilmankosteuden vaihteluita.

Poroton-harkon kennosto on täytetty perliitillä, joka toimii kosteusteknisesti tiilen tapaan. Perliitti valmistetaan vulkaanisesta kivestä noin tuhannen asteen kuumuudessa. Kevyt ja väriltään valkoinen, koostumukseltaan raemainen kiviaines on myös yleisesti käytetty luonnollinen ja ympäristöystävällinen maanparannusaine.

Poroton-kennoharkolla on parempi kantavuus pientalorakentamisessa käytettävään Porotherm-kennoharkkoon verrattuna. Samaten perliittitäytteisen harkon ääneneristävyys on parempi. Näiden ominaisuuksien ansiosta Poroton-harkko soveltuu erinomaisesti ammattirakentamiseen.

Katso lisätiedot

 

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...