Karkaistu kevytbetoni on koulujen sekä päivä- ja hoivakotien turvallinen rakennusmateriaali

Päivämäärä: 7.11.2019

Yksiaineinen karkaistu kevytbetonirakenne hengittää ja on erittäin paloturvallinen

baurocin kevytbetonituotteet ovat yksiaineisia, hengittäviä ja erittäin paloturvallisia. Tuotteet valmistetaan täysin puhtaista epä­orgaani­sista kiviaineksista ja ne ovat puhtainta M1-luokan rakennus­materiaalia. Tuotevalikoimaan kuuluvat lämpöharkot, väliseinälaatat ja -harkot, aukonylityspalkit,­ ­taso­elementit, vaakaelementit, akustiikkaharkot, palomuurit ja -seinät. Massiiviset lämpöharkot toimivat sekä kantavana rakenteena että­ lämmöneristeenä eli seiniä ei tarvitse lisäeristää eikä myöskään vahvistaa betonivaluilla rakentamisen aikana.

Juha Vinha, rakennusfysiikan professori: Yksiaineinen ja ­massiivinen kevytbetonirakenne on oikein toteu­­tettuna kosteusteknisesti turvallisempi, kuin niin­ ­sanottu kerrok­sellinen seinärakenne, jossa on erillinen lämmön­­eriste­kerros rakenteen sisällä. Tämä pätee erityisesti sellaisiin raken­teisiin, jossa lämmöneristeenä on käytetty avohuokoista ilmaa läpäisevää eristettä, kuten mineraalivillaa tai puukuitueristettä. 

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän