Hulevedet hallintaan Wavin-Labkon tehokkailla hulevesiratkaisulla

Päivämäärä: 24.3.2015

Hulevedet hallintaan Wavin-Labkon tehokkailla hulevesiratkaisulla

Hulevesiä koskeva lainsäädäntö on kiristynyt viime vuosina ja tarve entistä tehokkaammille sade- ja hulevesien käsittelyjärjestelmille on kasvanut. Ilmastonmuutos ja siitä johtuva sademäärien ja rankkasateiden lisääntyminen aiheuttavat suuria vahinkoja paitsi ympäristölle, myös yhteiskunnalle. Esimerkkinä tästä kesän 2007 tapaus Porissa, jossa hulevesien aiheuttamat vahingot olivat arviolta 20 miljoonaa euroa (source: Syke, 2008).

Wavin-Labko Oy:llä on vuosien kokemus Suomen vaativiin olosuhteisiin soveltuvien jäte-, hule- ja sadevesien käsittelyjärjestelmien kehittämisestä ja valmistamisesta. Erotin- ja jätevesijärjestelmämme varmistavat, ettei jäte- ja sadevesien myötä maaperään ja vesistöihin valu epäpuhtauksia. Olemme sitoutuneet yhteistyöhön Elävä Itämeri säätiön (BSAG) kanssa tavoitteena lisätä tietoa käsittelemättömien hulevesien vaikutuksista ympäristöön ja kasvattaa osaamista käsittelyasteen tärkeydestä hulevesijärjestelmiä hankittaessa. Lisää tietoa sitoumuksesta sekä BSAG:stä löydät kotisivuiltamme.

Hulevesijärjestelmä on tarkoitettu päällystetylle maan pinnalle sateen tai lumen sulamisen seurauksena kertyviä vesien käsittelyyn. Järjestelmän avulla öljy-, rasva-, hiekka- sekä muut kiintoaineet ja niihin sitoutuneet raskasmetallit kerätään talteen ja viedään jatkokäsiteltäväksi asianmukaiseen laitokseen sekä tasataan vesimääriä.

Sademäärien jatkuvasti kasvaessa on hulevesijärjestelmän tehokkuuteen kiinnitettävä erityistä huomiota. Laadukas, oikein mitoitettu järjestelmä takaa sen, että normaali sateiden aiheuttamista hulevesistä saadaan käsiteltyä kaikki ja rankkasateen aikaisestakin huippuvirtaamasta vain pieni osa ohjataan käsittelemättömänä erotinjärjestelmän ohi. Wavin-Labkon Bypass-järjestelmällä saavutetaan 95 % käsittelyaste sade- ja hulevesille myös rankkasateiden aikana.

Tulemme mielellämme kertomaan lisää hulevesikäsittelystä sekä kattavasta ja koko ajan kehittyvästä tuote- ja ratkaisuvalikoimastamme. Laitetaan hulevedet hallintaan yhdessä – määritellään paras ratkaisu juuri sinun kohteesi hulevesien keräämiseen ja käsittelyyn.

Lisätietoja ja yhteystiedot: www.wavin-labko.fi

Referenssihankkeet Wavin Finland Oy

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Keilaniemi Next, Espoo

Keilaniemi Next, Espoo

Uudisrakennus | Espoo | Ei tiedossa

NCC on kehittänyt Espoon Keilaniemeen mielenkiintoisen ja näyttävän rakennu...

As Oy Tampereen Pyynikin Trikoo

As Oy Tampereen Pyynikin Trikoo

Korjaus | Tampere | Ei tiedossa

New Yorkissa on Central Park ja Helsingissä Kaivopuisto. Tampereella on Pyy...

Tampereen Kannen Topaasi

Tampereen Kannen Topaasi

Uudisrakennus | Tampere | Ei tiedossa

Asunto Oy Tampereen Kannen Topaasissa pääset näköalapaikalle, jonka keskein...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän